''Zapamtite, Ponitka će biti miljenik Partizanovih navijača''!

Autor: Darko Mitrović
petak 04.08.2023.
16:53
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

I to vrlo brzo?

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je ovog leta na krilu ostao bez Grka Joanisa Papapetrua, ali je brzo pronađena alternativa u vidu poljskog reprezentativca Mateuša Ponitke.

Ovaj momak je prošlu sezonu proveo u Panatinaikosu koji nije imao tim za velike domete, pa ni Ponitkini kvaliteti nisu došli do punog izražaja.

Ali, u opširnom intervjuu za ''Sportal'', selektor reprezentacije Poljske Igor Miličić uverava da će u dresu Partizana Ponitka zasijati punim sjajem!

''Zapamtite moje reči, Ponitka će biti miljenik navijača posle dve utakmice!'', poručio je Miličić.

On smatra da će najtrofejniji evropski trener Željko Obradović na najbolji način iskoristiti brojne košarkaške kvalitete iskusnog poljskog reprezentativca.

''Sama činjenica da je imao kultni tripl-dabl protiv Slovenije govori da je igrač koji vuče na sve strane, da daje koševe, da skače, asistira.
U jednom meču sad u prozoru kvalifikacija imao je 13 asistencija na jednoj utakmici Poljske. Ja ga malo drugačije koristim nego što ga koriste u Panatinaikosu.

Verujem da je on došao u najbolje ruke u Evropi. Trener Obradović će znati da iskoristi sve njegove vrline. Ne sumnjam uopšte da je napravio odličan posao, znam da je imao i druge ponude, ali čim je došla ponuda od trenera Obradovića, tu je bilo gotovo za sve ostale ekipe. 

Ja sam 100 posto siguran da će Mateuš posle dve utakmice biti miljenik navijača, jer on ide glavom gde neko ne bi išao nogom, to navijači znaju da prepoznaju i cene 100 posto. Ne sumnjam da je to dobra kombinacija.

On je sve znao ranije o Partizanu, kao što sam rekao. Kad je to došlo na sto, više nije bilo nikakvih razgovora sa drugima. Sve je izašlo pozitivno iz toga'', objasnio je Miličić.

OVDE možete da pogledate sve sastave evroligaških klubova u ovom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke