Zar neko posle noćašnje utakmice ima dilemu? Jokićev čas košarke protiv "Grizlija"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 20.04.2021.
06:45
Izvor: Sportske.net

Denver posle dva produžetka dobio 139:137 protiv Memfisa, totalna dominacija Nikole Jokića!

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Velika bitka, dva produžetka i trijumf Denvera. Posle dosta oscilacija, odličnog starta i prve i druge četvrtine dozvoljavali su "Grizlijima" da se vrate u meč. Morant, Melton i Grejson Alen su ih držali u igri, na drugoj strani Jokićev odličan finiš u drugoj četvrtini je doneo prednost favoritu.

Iako je Memfis krenuo u drugo poluvreme sa 12:3 zahvaljujući rukijima Tilmanu i Bejnu, Nikola Jokić je držao svoj tim u igri. Bio je dominantan gosti su se bez Valančijunasa u reketu dobro držali, ali nisu mogli protiv najboljeg igrača lige. Prvo je Nikola i doneo produžetak Nagetsima sa par bacanja, na drugoj strani Alen je promašio trojku, pa smo ušli u produžetak. I tu je Memfis imao šansu za pobedu, Morant je promašio floter.

I onda u poslednoj četvrtini, Jokić kao mašina, pogodio je prelomnu trojku, na kraju je Pi Džej Dozer sa dva bacanja potvrdio pobedu domaćih.

Kada se sabere sve velikih 47 poena Nikole Jokića dodao je 15 skokova i 8 asistencija. Čomogao mu je Vil Barton sa 28 poena, na drugoj strani je Dža Morant broja do 36, uz 11 asistencija. 

Jokić je MVP u to niko ozbiljan više ne sumnja, noćas je šutirao 65%, izveo je samo šest bacanja. 

Napravio je i sedam grešaka.

"Dobro veče, dao sam mnogo poena, par glupih grešaka, to mora da se popravi. Pobedili smo i ništa drugo nije važno", primetio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke