Zar nije moglo ovako i u Vilerbanu, Zvezdo? Teodosić hranio, saigrači se sladili u Milanu!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.01.2024.
22:37
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Crvene zvezde!

Olimpia Milano
Olimpia Milano

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Armani iz Milana u "Mediolanum forumu" sa 62:76 u okviru 21. kola Evrolige.

Pitaće se sada svi navijači Crvene zvezde, a verovatno i igrači, zašto nije moglo ovako da igra protiv Asvela u utorak? Da je bio približan pristup, Crvena zvezda bi sada pisala četiri vezana trijumfa u Evroligi. Ovako, ostaje žal ekipi sa Malog Kalemegdana za tim Vilerbanom, ali piše se polovičan učinak iz duplog kola i nada o plej-ofu je i te kako živa.

Dosta iznenađujuću petorku izabrao je Janis Sferopulos sa Daliborom Ilićem na četvorci čija uloga nije toliko velika ove sezone. Ujednačen start duela s tim da Crvena zvezda, takođe dosta iznenađujuće, nije upitila nijedan šut za tri poena u prvih šest i po minuta!

Tamo gde je stao u Vilebranu, Nemanja Nedović je nastavio u Milanu i bio predvodnik Crvene zvezde u prvom kvartalu. Ali, taman kada se zahuktao, dobio je nezgodan udarac u predelu stomaka, osetio je bol i morao van parketa. Samo nekoliko sekundi pre toga, Luka Mitrović je u sudaru glavama sa Kajlom Hajnsom takođe doživeo udarac zbog kojeg je morao na parket. Neverovatnim situacijama nije  bio kraj jer je Majk Tobi pri pokušaju da zaustavi Hajnsa pao preko njega, nezgodno na leđa i takođe je morao na klupu u bolovima. Nestvarna sekvenca.

U svemu tome, Zvezda je postigla tri vezane trojke preko Adama Hange i Rokasa Gedraitisa i vodila sa 15:23 za kraj prve deonice.

Nastavila je Crvena zvezda da igra odlično i s početkom druge deonice. Miloš Teodosić je bio kreator dolaska gostiju na „+11“. Pamtiće se ona nestvarna asistencija za Dejana Davidovca. Sve one povrede kao da su donele neverovatnu energiju i vetar u leđa izabranicima Janisa Sferopulosa koji su leteli po parketu. Rokas Gedraitis je igrao briljantno u oba smera, Fredi Gilespi je takođe bio agresivan i bitan za, prevashodno, defanzivu. Pokušao je Armani da se vrati šutem spolja i umanji prednost Crvene zvezde koja je u jednom momentu iznosila i 17 poena! To su za nijansu uspeli, ali energija gostiju je bila ravna onoj iz prošle nedelje i dijametralno suprotna onoj od pre dvana. Svi su izgarali, igrali bez zadrške, pogađali i sa 31:47 Crvena zvezda okončava prvo poluvreme.

Ono što je važno istaći jeste da se Luka Mitrović uspeo vratiti na parket, Nemanja Nedović je pokušao i ubrzo opet morao na klupu zbog bolova, dok Majk Tobi nije ustajao.

Nakon tog fenomenalnog poluvremena, Zvezda je dosta slabo otvorila nastavak susreta. Očekivao se neki odgovor Armanija i on se dogodio serijom 9:0 domaće ekipe na krilima Nikola Melija. Podigla se publika, podigli su se oni sami i nije preostalo ništa drugo nego da Sferopulos zove tajm-aut. Izgubila je Zvezda taj tonus iz prvog dela igre. Uprkos tome, uspela je da održava dvocifrenu prednost i vrlo bitan momenat dogodio se na dva i po minuta pre kraja treće četvrtine kada je Jago pogodio trojku za „+15“. Ali, bilo je nekoliko loših napada koji su koštali Crvenu zvezdu da uvećaju prednost, već je umesto toga bilo 10 poena viška pred poslednji kvartal.

Posustajali su energetski, videlo se da izostaje Nemanja Nedović koji zna kako da unese boljitak i imao je strašan početak. Armani je topio prednost i polaganjem Nejpira posle prodora bilo je samo pet poena viška u korist Crvene zvezde. Miloš Teodosić je opet imao prekovremenog rada i srećom po Zvezdu bio je vrlo inspirsan pa su uspevali da odbijaju nalete domaćina. Stao je i napad Armanija, Zvezdina odbrana je dobro preuzimala, Adam Hanga je imao neke impresivne reakcije, ali i Džoel Bolomboj u finišu. Pritom, pogađali su u odsusdnim ommentima ne dozvolivši da Armani diše za vratom ponajviše zahvaljujući kvalitetnim loptama Miloša Teodosića koji je i pogodio trojku za „+12“ na minut do kraja.

Miloš Teodosić možda nije ostvario impozantne brojke, ali ono što je činio na parketu svojim prisustvom ga svrstava u jednog od junaka trijumfa. Devet poena i pet asistencija Zvezdinog maga. Rokas Gedraitis je ubacio 22 poena, Džoel Bolomboj je imao 14. Đordano Bortolani je ubacio 14 za Armani, a Šabaz Nejpir šest, uz pet skokova i četiri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke