Zaslužio je! Dončić, prvo Slovenija pa najveći ugovor u istoriji košarke!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 13.06.2021.
11:05
Izvor: Sportske.net

Nikada niko posle ruki ugovora ovo nije dobio!

AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Luka Dončić je prelomio igraće za Sloveniju u kvalifikacijama za Olimpijske Igre i u Tokiju. Ali, takođe, pregovara oko najvećeg ugovora u istoriji košarke. 

Tačnije, ovo će biti prvi put da jedan igrač potpiše maksimalni produžetak. 

Sve u ovom ugovoru je istorijsko, nijedan igrač pod ruki ugovorom nikada nije uzeo ni blizu. Ako je verovati novinaru ESPN Šonu Marksu, produžetak će biti vredan preko 200 miliona dolara.

Sigurno je da niko ne može da ponudi Dončiću ovakav ugovor, ali i da može, ne postoji atraktivniji tim od Dalasa, jer niko od velikana sebi ovo ne može da priušti osim eventualno neke franšize koja tek počinje da gradi tim.

Ni Luka nema dilemu, on želi da ostane u Dalasu gde su ga već projektovali u naslednika Dirka Novickog. Sam Dončić je kroz smeh potvrdio Marku Štajnu novinaru "Njujork Tajmsa" da već zna odgovor na pitanje da li će ostati u Dalasu.

Prema ugovoru plata Slovenca će eksponencijalno rasti od 34.7 miliona dolara tokom 2022. do 45.9 miliona na kraju 2027. Sada je ostalo da se samo usklade datumi, prema propisima Dončić ne može da potpiše ništa do 6. avgusta. Predolimpijske kvalifikacije su krajem juna i početkom jula, a ako hipotetički izbori plasman na OI, on bi mogao da se vrati u Ameriku na potpis u drugoj nedelji avgusta. 

Kako bi se razumelo koliki je ugovor neka posvedoči činjenica da su samo 22 igrača u istoriji košarke zaradila više od 200 miliona dolara, tokom čitave karijere.

Dakle Luka će do toga stići za pet godina, na Dalasu je sada da mu stvori tim spreman da juriša na prsten. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.