Zašto Frejžer nije igrao protiv Zvezde i šta o tome kaže trener FMP-a?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.01.2023.
20:07
Izvor: Sportske.net

Mnogo je danas nedostajao ''panterima''.

AdmiralBet ABA liga
AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Trent Frejžer je jedno od otkrovenja ove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Plej FMP-a ima sjajan učinak u dresu ekipe iz Železnika i za sada mu je prosek 20.7 poena i 6.1 asistencija po utakmici.

Međutim, večeras ga nije bilo u sastavu FMP-a za meč protiv Crvene zvezde koji je Zvezda kao gost u Železniku dobila sa 99:84.

Imajući u vidu da je Frejžer u prvom delu sezone ubacio Zvezdi čak 27 poena, jasno je kakav je hendikep imala ekipa FMP- njegovim današnjim izostankom.

Posle meča, treneru FMP-a Nenadu Stefanoviću je postavljeno pitanje zbog čega Frejžer nije igrao, a on nije želeo da se bavi tom temom.

''Kad nekoga nema, to ne komentarišem. Kažem momcima da je ovaj tim najbolji koji igra, kao i kada smo protiv Mornara u Baru igrali sa osam igrača. Možda bismo izgubili i više da je igrao. To se nikad ne zna. Nije bio ni u hali i nije sposoban da igra, oko svega će se ostalog klub oglasiti kad bude bilo vreme'', rekao je on. Kada je sama utakmica u pitanju, Stefanović je pohvalio Zvezdinu ekipu, iako njeni najveći aduti večeras nisu briljirali.

''Mislim da smo u nekim utakmicama osetili šta je evroligaški nivo, kao s Partizanom, gde smo bili uplašeni. Sada smo radili na tome da im objasnimo da može da se igra i da ne odustaju, da žele i da se bore.

Velika motivacija, videli ste da Kampacov učinak osam poena i šest asistencija uz tri izgubljene, najlošiji ABA učinak. Nedović i Vildoza isto ništa posebno, ali uđu igrači sa klupe i zablistaju, to je dokaz širine rostera'', izjavio je Stefanović.

U izveštaju sa utakmice na zvaničnom sajtu FMP-a ističe se da je njihov tim danas bio ''silno oslabljen'', uz konstataciju da ''za Pantere nije nastupao Ranko Simović koji se još oporavlja, kao i Trent Frejžer''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke