Zašto je Eron Vajt odabrao baš Zvezdu? Amerikanac dao odgovor

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.08.2021.
13:46
Izvor: Sportske.net

Nije ni zaigrao, a već je jedan od omiljenih od strane navijača.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Novi košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt doputovao je juče u Beograd kako bi se priključio pripremama crveno-belih.

Iskusni krilni centar je ovog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa šampionom ABA lige i trebalo bi da predstavlja veliko pojačanje za tim Dejana Radonjića.

"Bio sam slobodan igrač ovo leto i tražio sam klub koji igra u Evroligi, ima dobre navijače i da se nalazi u dobrom gradu. Zvezda sve to ispunjava i uzbuđen sam što ću igrati ovde", počeo je Vajt za klupsku televiziju i potom dodao:

"Bio sam u Beogradu mnogo puta i uzbuđen sam što ću ovde sada živeti, igrati za naše navijače i istorijski klub".

Iako nije sarađivao sa Dejanom Radonjićem, upoznat je sa njegovim radom.

"Volim da igram za trenera koji je takođe bio i igrač, jer oni razumeju igru, kroz šta igrač prolazi... To je dobra stvar. Takođe, igrajući protiv njega, primetio sam da ekipa igra za pobedu, da igrači moraju da igraju timski i na pravi način, a ne za sebe Takav sam i ja kao igrač i verujem da ćemo dobro sarađivati. Jedva čekam da krenu treninzi, da upoznam stručni štab i igrače", istakao je on.

Nezaobilazno pitanje bilo je o navijačima. Zna Vajt da su crveno-bele pristalice poznate kao izuzetno vatrene, pa se raduje što će deliti želju za pobedom sa njima.

"Bio sam na drugoj strani nije uopšte lako igrati protiv Zvezde. Prave odličnu i bučnu atmosferu. Veoma pametni navijači, razumeju košarku i bolje da sam sada na njihovoj strani. Ne mogu da dočekam da ih vidim i nadam se da ćemo ove godine imati punu halu i da ćemo pobeđivati u što više utakmica", završio je Vajt koji je u Beograd doputovao sa porodicom, a svi su bili u majicama Crvene zvezde, što je pobralo mnoge simpatije navijača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke