Zašto je Glikman smenjen i šta će sad biti sa Bodirogom?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.06.2023.
23:44
Izvor: Sportske.net

Nova tema za razmišljanje.

Povezane vesti

Košarkaška vest dana u Evropi jeste odlazak Maršala Glikmana sa mesta izvršnog direktora Evrolige.

Njemu su klubovi akcionari elitnog evropskog takmičenja danas izgladali nepoverenje, ali Glikman će ostati na funkciji do 31. jula kada mu i zvanično ističe mandat.

Podsetimo, i Glikman, kao i predsednik Evrolige Dejan Bodiroga su prošle godine došli na čelne pozicije u Evroligi, ali je prema nezvaničnim saznanjima došlo do nekih neslaganja između njih dvojice, pa današnja odluka možda i nije iznenađujuća ako se to ima u vidu.

Ali, sada se postavlja pitanje šta će biti sa Bodirogom i da li će on ostati na predsedničkoj funkciji.

Španski ''Sport'' večeras u svom tekstu nagoveštava rasplet i ističe nedovoljno jasan plan za dalji razvoj Evrolige kao razlog za Glikmanovu smenu.

''U ovom trenutku, Dejan Bodiroga ostaje na funkciji predsednika do izbora novog izvršnog direktora.

Generalno nezadovoljstvo većine timova u vezi sa linijom koju treba slediti u budućnosti, a da Glikman nije jasno definisao to, prekinulo je strpljenje čak i timova koji su mu dali podršku, a njegov kratki mandat će se završiti 31. jula.

U saopštenju se ne pominje predsednik Dejan Bodiroga, pa se intuitivno naslućuje da će on, za razliku od Glikmana, sa kojim je bio u lošim odnosima, nastaviti na funkciji na čelu Evrolige'', piše ''Sport''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke