Zašto je Olimpijakos doveo Mitru-Longa, šta Barcokas planira sa njim?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.11.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

U Žalgirisu ove sezone nije imao veliku minutažu.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Tridesetogodišnji Naz Mitru-Long nije uspeo da se od početka ove sezone nametne treneru Žalgirisa Kazisu Maksvitisu, a taj njegov status je iskoristio Olimpijakos kako bi ga privoleo da se preseli u Pirej.

Transfer je pre nekoliko dana i ozvaničen, pa je Olimpijakos dobio još jednog igrača na bekovskim pozicijama.

Kako trener Jorgos Barcokas gleda na mogućnosti svog novog igrača i šta od njega očekuje u nastavku sezone?

"Pre svega, on je igrač koji igra sa velikim intenzitetom i energijom. On je košarkaš koji igra za tim, veoma je dobar defanzivac na lopti, a takođe je i veoma dobar strelac'', rekao je Barcokas.

Posle ovih reči se nameće pitanje zašto onda to trener Žalgirisa nije iskoristio?

''Sistem svakog tima je drugačiji.

Igrač može ili ne mora da odgovara određenom sistemu. Takođe, postoje i ljudski odnosi. Trener može da odgovara igraču ili ne. Nisu krivi ni jedni ni drugi. To je čisto pitanje ljudske hemije. Verujem da smo na osnovu podataka u ovom trenutku morali da povučemo ovaj potez, a naravno da su i čelnici klubova pristali na to. Uzimamo igrača, jačamo naše grčko jezgro, ali on je igrač koji ima nivo. To je jasno'', objašnjava Barcokas i nastavlja da hvali Mitru-Longa.

''Igrač koji je bio na radaru NBA timova dugi niz godina, bio je između toga da bude u NBA ili ne. U isto vreme, ima veoma pozitivan karakter. To je informacija od svih sa kojima sam razgovarao. To je igrač kojeg vole svi u timu. Mislim da je to siguran izbor za mene", rekao je on.

Zanimljivo, Olimpijakos će u petak igrati baš protiv Žalgirisa, ali bez Mitru-Longa, koji je večeras obavio lekarske preglede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke