Završnica za infarkt - Bogdanović trojkom prelomio meč, brejk Atlante!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.06.2021.
21:47
Izvor: Sportske.net

Brejk Atlante, kakvo šutersko veče!

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Košarkaši Atlanta Houksa napravili su brejk na startu serije protiv Filadelfije 76ersa pošto su večeras slavili u Vels Fargo centru rezultatom 128:124. 

U centru pažnje bio je naš Bogdan Bogdanović koji je 41 sekund pre kraja ubacio trojku za +6, potom je u finišu iznudio faul i pogodio oba bacanja i izrastao u heroja i pored toga što je između izgubio jednu, umalo kobnu loptu. 

Na kraju, Bogdan 21 poen, četiri skoka i pet asistencija, ali što je najvažnije - mirne ruke kada je bilo najpotrebnije.

Večeras nije delovalo da je Fila bila najbolja ekipa ligaškog dela Istoka, jer su Bogdanović i drugovi imali nestvarno šutersko veče. 

Upravo je Bogdanović sa dve vezane trojke na samom početku najavio odlično šutersko veče svoje ekipe. 

Počelo je žestoko na obe strane, trojke su ređali Embid, Kolins, Kari, pa Hil, četiri nove trojke u kratkom periodu i na prvom tajm autu Atlanta je imala 20:18.

Onda je u seriju ušao neverovatni Tre Jang, najbolji akter meča. Brzo je došao do 12 poena, pratio ga je Bogdanović koji je nakon dve trojke pogodio dvojku sa distance i Atlanta je prvi put dvocifrena - 31:20. 

Do kraja prve četvrtine, Atlanta je brojala čak do 42, i imala čak +15. 

Atlanta je nastavila da melje i u drugoj četvrtini, vezali su Houksi nestvarnu seriju 17:0 trojkom Bogdana Bogdanovića - 53:27. 

Usledile su nove trojke Janga, uzvratio je Kari, ali Atlanta je i dalje držala +26.  

Na poluvremenu Jang je najefikasniji sa 25 poena, Bogdan Bogdanović je ubacio 11.

Filadelfija je počela da se vraća u trećoj deonici, brzo je spustila na -15, preko Grina i Simonsa. 

Ipak, nova serija Atlante od 7:0 četvrtom trojkom Bogdana, Houkisi su imali i dalje 25 poena prednosti pre kraja treće deonice.

Krenuo je Embid jako, uspeo je da povede svoj tim do -16 pred poslednju deonicu - 99:83.

Atlanta je potpuno pala u poslednjoj četvrtini, serijom trojki dolazi do neizvesne završnice.

Trojkom Seta Karija na 1:41 pre kraja, Filadelfija je prvi put uspela da spusti prednost Atlante na jednocifren broj - 118:111.

Ipak, u ključnom trenutku, Bogdanović je pogodio trojku, 41 sekund pre kraja za +6 za Houkse.

Heris je pogodio i smanjio na jedan posed 118:121, ali kada je Embid napravio nameran faul, Kolins je pogodio oba bacanja, a potom iskoristio Jangovu asistenciju i zakucao za nedostižnih 126:118.

Do kraja, Bogdan je izgubio loptu, Fila je propustila da se priključi, Bogdanović je za kraj ubacio još dva bacanja za pobedu Atlante 128:124. 

U timu Atlante najbolji je bio Tre Jang sa 35 poena i 10 asistencija, pratio ga je Bogdanović sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija, uz 5/12 za tri. 

U ekipi Filadelfije, Embid je bio najbolji sa 39 poena i devet skokova, pratio ga je Set Kari sa 21 poenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke