Zdravlje je prioritet - Real se rastao sa Lasom!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 04.07.2022.
19:20
Izvor: Sportske.net

Samo privremeno.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kao što smo ranije danas najavili, Pablo Laso više nije trener Real Madrida. Ekipu će naredne sezone predvoditi njegov pomoćnik Hesus Mateo. U Madridu će pratiti kako teče rehabilitacija Lasa i, ako sve bude u redu, vratiti ga na klupu posle godinu dana pauze.

"Kraljevski" klub odlučio je da se rastane sa trofejnim stručnjakom, razlog su zdravstveni problemi Lasa, koji je doživeo srčani udar u završnici prošle sezone, i zbog toga nije mogao da predvodi tim u finalnoj seriji plej-ofa španske Endesa lige, u kojoj je Real savladao Barselonu i osvojio još jednu šampionsku titulu.

Laso je prošle sezone predvodio Real sve do finala Evrolige u Beogradu, ali je Efes bio bolji i odbranio titulu najboljeg na "Starom kontinentu", tako je 54-godišnjaku izmakla treća evropska titula sa Realom.

Španski stručnjak je sa Madriđanima osvojio Evroligu 2015. i 2018. godine, tada je izabran i za najboljeg evropskog trenera. Laso je Realu doneo i šest titula državnog prvaka i isto toliko trofeja u Kupu Kralja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke