Željko blista posle meča: ''Utakmica rešena, a oni se bacaju za loptu!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.10.2024.
22:48
Izvor: Sportske.net

Ako ovako nastave, mogu mnogo ove sezone.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su i drugi put u razmaku od 48 sati obradovali svoje navijače i najavili velike stvari u nastavku sezone.

Crno-beli su večeras kao gosti savladali Makabi u beogradskom ''Pioniru'' sa 91:79, a posle meča je na pres konferenciji svoje utiske izneo trener Partizana Željko Obradović.

''Očekivali smo ovako nešto, jer znali smo da je Makabi ofanzivno dobar tim. Imaju igrače na svim pozicijama koji igraju na različite načine. U prvom poluvremenu problem je bio ofanzivni skok. U poslednjoj četvrtini smo našli svoju igru, čestitam igračima, pobedili su veliki tim. Šaljem poruku igračima da moraju da veruju u sebe'', izjavio je Obradović.

Posebno je istakao sjajnu atmosferu u ekipi, koja se prenosi i na teren.

''Ovi igrači žele da igraju, zadovoljni su i srećni, to se vidi na treningu. To zadovoljstvo je veliko, kada vidimo naše igrače da se tako ponašaju. Bili smo izuzetno pametni napadački, koristili naše prednosti i slabosti rivala. Naravno da me raduje što su požrtvovani i to je pokazatelj svega što je ovaj tim u tom trenutku. 

Trojica su se bacila na loptu kada je utakmica bila odlučena! Od prvog dana imaju takav odnos. Verujem u njih i ovaj tim ima mogućnost da napreduje, ali treba da dođe do automatizama. Bilo je momenata kada zaboravimo neke kretnje u napadu, defanzivni plan, ali to je sve logično za početak sezone'', objašnjava Obradović.

Posle pitanja novinara, pohvalio je Bongu, ali nije ostao ravnodušan ni na ono što je i Pokuševski uradio u drugom poluvremenu.

''Bonga je iskusan igrač, sa Nemačkom je bio svetski prvak i sposoban je da pokrije više pozicija i koncentrisan je na svakom treningu i shvata zadatak. Odigrao je konstantno i cela ekipa tako igra. Kada je on izašao, Aleksej Pokuševski je odigrao izvanredno defanzivno, ali i napadački. Taj dečko ima glavu za košarku", zaključio je  Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke