Željko ide na sigurno - Koga je to doveo Partizan i šta očekivati od njega?

Autor: Mladen Heleta
subota 12.08.2023.
22:20
Izvor: Sportske.net

Idealna zamena za Egzuma.

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Mesec i kusur dana čekali su navijači Partizana na novo pojačanje, posle Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitke.

Danas su ga dobili u liku Pi-Džej Dozijera, sada je sve to zvanično jer je i klub objavio ovu vest.

Kada se analizira ovaj igrač, jasno je da Željko Obradović neće odstupiti od igre koju je Partizan demonstrirao prošle sezone. Dozijer deluje kao idealna zamena za Dantea Egzuma.

A ko je Pi-Džej Dozijer?

Bivši član  Denver Nagetsa i nekadašnji saigrač Nikole Jokića trebalo bi da bude i više nego adekvatna zamena Dantea Egzuma, koji je postao novi igrač Dalas Maveriksa. Krasi ga odličan prodor, uz dobar pregled igre, kao i fizička dominantnost.

Uz to, informacija je da je Partizan izuzetno dobro prošao, pre svega finansijski.

Pi Džej Dozijer ima nepunih 27 godina, ponikao je na univerzitetu Južna Karolina, a u NBA ligi nastupao je za Oklahomu (2017-2018), Boston (2018-2019), Denver Nagetse (2019-2022), da bi poslednjih godinu i po dana proveo na relaciji Ajova Vulvs (filijala Minesote u G ligi) - Sakramento Kings. Za "kraljeve" je 2023. potpisao 10-dnevni ugovor ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

U karijeri je odigrao 121 NBA meč, imao 16,3 minuta po utakmici, prosek šuta od 40,2%, od čega 30,7% za tri poena, 67,3% sa slobodnih bacanja, uz 2,7 skokova i 1,6 asistencija po utakmici.

Zanimljivo, jedan segment podkasta "DNVR Nuggets", emisije koja se izbliza bavi dešavanjima u NBA šampionu iz Denvera, bio je posvećen upravo potencijalnom Dozijerovom dolasku u srpski tim. Novinari Harison Vind, Brendon Vogt i Erik Verdum bili su veoma entuzijastični.

"Zameniće Dantea Egzuma. Mnogo mi se dopada ta vest. Budući da sam uživo gledao ‘večiti derbi’ Partizana i Zvezde, mislim da mogu sa sigurnošću da kažem da je za tu utakmicu potrebna smirenost, a Pi-Džej poseduje taj kvalitet. U Denveru ga svi vole. Nikada nije radio nešto čime bi uvredio bilo koga. Uvek je pričao smireno i razborito sa navijačima i medijima. Zbog toga je i dobio nadimak ‘Dozijer Smirenost’ (Dozier Compsure)", navodi se u podkastu.

"Mislim da je on momak kojeg ne dotiče ono što se dešava na tribinama. To bi bilo sjajno za Partizan. Osim toga, umalo bi se ‘poklopio’ sa Fakundom Kampacom, još jednim bivšim članom Nagetsa. Ipak, on je napustio crveno-bele ovog leta. Ne znam da li je započet trend bivših igrača Denvera u Beogradu ili mi sada više obraćamo pažnju zbog Nikole Jokića. Ipak, baš mi se sviđa ta ideja – ako ne uspeš u Denveru, sledeća stanica može da ti bude Beograd", moglo se čuti u novoj epizodi „DNVR Nuggets" podkasta.

"Tzv. ‘NBA san’ je važan, ali mislim da se Pi-Džej ‘zaglavio’ u situaciji gde ga timovi konstantno zovu na probe i on ‘skače’ sa jednog na drugo mesto. Sa druge strane, nudi mu se mogućnost da igra profesionalnu košarku na veoma visokom nivou. Mislim da mu je najbrži put da impresionira ljude i da se vrati u NBA to da igra u sličnoj situaciji. Ako mu je NBA i dalje cilj, a mislim da jeste. Nije košarka samo NBA. Igraće dobre utakmice", rekao je novinar Harison Vind u podkastu u kojem su učestvovali još i Erik Verdum i Brendon Vogt.

Za Partizan trenutno igraju trojica Amerikanaca i sva trojica su produžila ugovor sa crno-belima ovog leta. U pitanju su kapiten Kevin Panter, krilni centar Zek Ledej i krilo Džejms Naneli, najstariji igrač tima u prethodnoj sezoni.

Zanimljivo je da je Dozijer dalji rođak nekadašnje NBA zvezde Redžija Luisa, koji je 1993. godine preminuo kao igrač Boston Seltiksa.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke