Željko: "Ja bih se okrenuo ka Jaramazu, Anđušiću, Smajliju..."

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 07.12.2023.
23:03
Izvor: Sportske.net

Konferencija za novinare Željka Obradovića.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener crno-belih Željko Obradović je posle utakmice bio ponosan na svoje izabranike. 

"Verovali smo na svakom tajm-autu. Verovali smo i nastavili da igramo. To je najbitnije. Fenomenalna je bila atmosfera, ne mogu da nađem reči da im se zahvalim. Izneli su utakmicu igrači, gledati statistiku i videti ove poene, Naneli je odigrao sjajno. Ja bih se okrenuo ka Jaramazu, Anđušiću, Smajliju. Zadnja četvrtina je nešto što je bilo fantastično. Velika pobeda, čestitke igračima", rekao je Obradović. 

Umor je naveo kao razlog za slabije izdanje u prvom poluvremenu i istakao je da je to normalna stvar. 

"Evroliga, duplo kolo. Možemo pričati danima, o taktici... Nikakve zamerke nemam prema svom timu, naprotiv. Ovo je primer kako treba da se bori, kako treba da se igra. Vreme je da počnemo da dobijamo utakmice na strani. Sad imamo tri gostovanja", rekao je Željko. 

Uporedio je ovu sezonu sa prethodnom. 

"Prošle godine smo posle 13 kola imali 4-9, a sad 7-6. Još 21 utakmica. Bolje je to. Svi su tu negde, jedna pobeda nas deli da idemo gore ili dole. Neverovatno je takmičenje i svaka lopta odlučuje. Koš količnik odlučuje. Zato se igraju zadnje odbrane, niko nikog ne potcenjuje. Moraš da razmišljaš o tome, možda neka dva poena odluče da budeš u top 10. Tri pobede zaredom su veoma važne, sada nema nikakvog opuštanja, ali je činjenica da su igrači umorni. Imamo u subotu trening, pa u nedelju da pripremimo Studentski centar. Ozbiljnost je ono na čemu insistiramo", rekao je on.

Što se tiče Partizanovog večerašnjeg rivala, Obradović ima samo reči hvale. 

"Mesina i ja smo u ovom poslu preko 30 godina, nema tu rivalstva, nego prijateljstva. Oni igraju dobro, treba da se slože neke kockice. On veoma dobro zna šta treba da radi", rekao je Mesina. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke