Željko među voljenima, Partizan nije autsajder u Istanbulu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.12.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Crno-beli gostuju Feneru koji ima ogromne probleme...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

 Došao je trenutak i za novo gostovanje Partizana u Istanbulu, vreme za povratak Željka Obradovića na novo mesto uspeha. Posle Atine gde je savladao Panatinaikos, sada ide na noge, čini se, jačoj ekipi Fenerbahčea koji je takođe svojevremeno vodio do evropske titule.

Može li Partizan do novog skalpa posle Efesa?

Efes je dobijen zahvaljujući dobroj odbrani koju je Željko i hvalio posle meča, ali i pred sam duel.

Sa druge strane, Fener je izgubio od Merkezefendija, a Dimitris Itudis je imao šta da kaže posle tog meča:

"Moram da kažem da prolazimo kroz težak period. Nismo u najboljoj kondiciji, ni psihički, ni fizički, ni ofanzivno, ni defanzivno. Naravno da postoji objašnjenje za ovo. Fale nam igrači, fali nam agresivnosti. Nadam se da ćemo se vratiti nama starima kad nam se vrate povređeni igrači. Pokazaćemo ponovo ono što su ljudi navikli od nas."

Vilbekin, Bjelica, Pjer, Motli, Kalates, niko od njih nije igrao protiv Merkezefendija.

Biberović se vratio u tim, ali nije vredelo. Vilbekin je veoma blizu povratka, bio je čak i na klupi na prethodnoj utakmici, trenira normalno i očekuje se u četvrtak protiv crno-belih, Pjer i dalje ima problem sa kolenom, a izvesnije je da Motli neće igrati protiv Partizana, nego da će biti u protokolu. Bjelica nije odigrao niti jedan meč ove sezone, teško da ćemo ga gledati baš protiv crno-belih.

Dobra okolnost po Itudisa jeste dolazak pojačanja u vidu Kostasa Adetokumba, biće svakako "instant" pojačanje. 

U takvom odnosu snaga, čini se da Partizan ima svoje šanse. Smailagić se polako vraća u formu i dobija sve više minuta, raduje da se Panter polako vraća u prepoznatljivu šutersku formu, a šta reći za Egzuma koji igra sve bolje. Recimo i to da je sa njim na parketu Partizan napravio 11 poena viška u odnosu na Efes, odnosno, imao je onaj +/- indeks od 11.

Ipak, za pobedu protiv Fenera potrebno je održati onaj isti nivo kao na meču protiv Efesa, uz naravno, veću pomoć ostalih igrača u napadu. Madar, Vukčević i posebno Ledej moraju daleko više u odnosu na prethodni evroligaški meč.

Partizan nije nadskakao Efes što je i bilo očekivano, ali je uradio ono što Obradović očekuje od svog tima, a to je iznuditi veliki broj izgubljenih lopti od protivnika, Efes ih je imao čak 13, Partizan 3 manje, definitivno je to nešto i što je odlučilo pobednika. Raduje i Avramović koji se polako vraća posle povrede, ali i da, čini se, Partizan ne može slabije da šutira trojke od onog meča protiv Efesa gde smo videli samo 4 pogođene od 18 pokušaja.

Izostanak pojedinaca u Feneru je i doveo do fenomenalne forme Marka Gudurića koji je ubacio 35 poena u prethodnom meču, a dobro je poznato koliko on voli utakmice protiv Partizana i nemojte se iznenaditi ukoliko ubaci ponovo 20 ili više.

Uglavnom, Fener se nada da će se pojedinci, pre svih Vilbekin, oporaviti, a Partizan će imati svoje šanse i definitivno, nije autsajder, posebno ako svede Fener na ispod 75 poena...

Fener manje od 85.5 poena? Izgleda realno bez ovolikog broja igrača, zar ne? U AdmiralBetu je kvota 2.23!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke