Željko neće biti zadovoljan - Novi Partizan srušio Tortonu posle dva i po sata

Autor: Nemanja Janošev
subota 07.09.2024.
20:47
Izvor: Sportske.net

Partizan dobio posle produžetaka.

Partizan BC
Partizan BC

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su Dertonu iz Tortone rezultatom 96:94 u utakmici pripremnog turnira koji se održava u Italiji.

Crno-beli su na ovoj utakmici bili bez Dvejna Vašington, Mitra Bošnjakovića, Ajzee Majka i Alekse DImitrijevića koji su iz raznih razloga bili odsutni, ali povredu ima samo Majk.

Željko Obradović se opredelio za petorku: Ife Lundberg, Mario Nakić, Ajzak Bonga, Sterling Braun i Brendan Dejvis. Dosta spor početak susreta dva tima. Mali broj poena, sa dosta promašaja odlikovao je prvih 10-12 minuta duela, ali to je posledica pripremnog perioda.

Partizan je bio bolji tim na parketu, kontinuirano držao prednost, ali su imali dosta problema sa Ismaelom Kamagateom u reketu koji je u prvih 20 minuta meča “spakovao” 14 poena. Nisu imali rešenja za njega, prikupljao je i ofanzivne skokove, a Tortona je usput pogađala i trojke kojih je bilo šest pa su u finišu prvog poluvremena uspeli da smanje rezultata na tri razlike.

Nakon što je Tortona došla do egala s početkom nastavka, Partizan je zaigrao znatno bolje na oba kraja parketa i uz pomoć Ifea Lundberga, Maria Nakića koji je bio vrlo dobar tokom tog perioda, te Tajrika Džounsa, stigao do dvocifrene prednosti.

Odužila se utakmica poprilično. Bilo je manjih problema sa semaforom, dosta prekida, pa je trajala preko dva sata

Ono čime Željko Obradović sigurno neće biti zadovoljan jeste pad koncentracije ekipe u finišu duela kada je Partizan nizao izgubljene lopte i tako omogućio Tortoni da se ponovo priključi uprkos zaostatku od 14 poena u jednom trenutku.Tomazo Baldaso je pogodio čak tri trojke u poslednjem kvartalu i tri minuta pre kraja bilo je 80:79.

Partizan je nekoliko puta u finišu propuštao da dođe do poena koji se mogu okarekterisati kao “ziceri” i za to su kažnjeni trojkom za izjednačenje koju je pogodio Arturs Strauntis.. Međutim, Frenk Nilikina je preuzeo odgovornost  pogodivši za tri za novo vođstvo Partizana, ali  uzvratio je Karl Vims na drugoj strani za novo poravnanje i 85:85. Tako smo gledali i produžetke gde je Partizan poenima Brendona Dejvisa trijumfovao. Moglo je biti i suprotno, ali je italijanski tim promašio šut za pobedu.

Meč je trajao dva i po sata, a evidentno je da će ekipi Partizana biti potrebno još dosta vremena za upoznavanje i uigravanje.

Karlik Džouns je ubacio 21 poen, Tajrik Džouns je imao 19, Sterling Braun 14 u redovima Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke