Željko neće u penziju, radio je u Partizanu i bez plate, sa Čovićem ''nikakav odnos''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.06.2024.
22:09
Izvor: Sportske.net

Otkrio je zanimljive stvari.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večeras je na TV N1 emitovan drugi deo intervjua sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem u emisiji ''360 stepeni''.

Jedno od pitanja za njega je u kakvim je odnosima sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem.

''Ne, ne postoji nikakav odnos. Uopšte se ne obazirem na to šta ko priča o meni. Ne mogu da se bavim ničijim mišljenjem i da mi bude važno šta je on rekao''.

Tokom prethodne tri godine na klupi Partizana bilo je i lepih, ali i teških trenutaka, poput šokantnog poraza od Burse u ''Areni'', kada su crno-beli eliminisani iz Evrokupa. Sada je Željko otkrio šta je rekao predsedniku kluba Ostoji Mijailoviću posle tog poraza.

''Rekao sam Ostoji posle poraza od Burse te prve sezone: ‘Znam da ti je teško. Prema meni sada nemaš finansijske obaveze’. On je bio u čudu, rekao je: ‘Željko hvala ti’. Nisam primio četiri plate do kraja te sezone. To je Partizan za mene. Toliko mi znači jer znam da idu priče koliko Željko Obradović zarađuje'', otkrio je Obradović i dodao da je i 1992. kada je Partizan osvojio titulu prvaka Evrope takođe radio bez plate.

''Radio sam bez plate te 1992. godine. Dobili smo premije za titule, rekao sam da se to daje mom stručno štabu, a meni kada dođe vreme, to vreme nikada nije došlo. Otišao sam posle u inostranstvo, tada sam platio dve garnititure dresova i trenerki da se još više odužim Partizanu za priliku koju mi je dao''.

Bilo je problema i prošle sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej.

''Svestan sam da ova sezona nije uspešna. Prvi ću da kažem da nije uspešna, onda se radi sledeće… Ili se menja trener ili se menjaju igrači. Uprava je dala meni poverenje i na tome sam zahvalan. Pokušaću da opravdam to poverenje'', objasnio je Obradović.

Iako je osvojio sve u evropskoj košarci i najtrofejniji je trener u Evropi, i dalje ima motiva i energije da osvaja nove trofeje, što znači da još ne želi u penziju.

''Imam mnogo energije i mnogo snage. Osećam se fenomenalno. Neke duže i dalje planove nemam. Svako jutro je privilegija kad se probudite da možete da živite lep život i da naučite nove stvari. Nikada nisam za sebe mislio da znam sve. Dnevna obaveza je nešto što te tera unapred. Ja čim se probudim, napravim plan. Mora da se nađe vreme i za te ljudske odnose. Privilegija da se vratim da živim u svojoj zemlji i gradu, da budem okružen ljudima koji me poštuju, a bogami neki i vole, to je sjajno'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke