Željko o Ivanoviću i (de)koncentraciji, Anđušić o atmosferi...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.11.2022.
15:29
Izvor: Sportske.net

Crno-beli najavili prvi ovosezonski derbi.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Posle dva poraza u Evroligi tokom španske turneje prethodnih dana, ekipu Partizana sada očekuje ni najteže gostovanja u ligaškom delu sezone AdmiralBet ABA lige, protiv aktuelnog šampiona Crvene zvezde.

Utakmica je zakazana za ponedeljak u 20 časova u dvorani ''Aleksandar Nikolić'', a crno-beli žele da se eventualnom pobedom učvrste na prvom mestu na tabeli sa stopostotnim učinkom.

Danas je svoja očekivanja od predstojećeg derbija izneo trener Partizana Željko Obradović.

''Prvi derbi u nizu koji ćemo igrati ove godine. Promena trenera je pokazala da su se vratili na pravi kolosek, da igraju veoma dobro i nikada ni jedna utakmica protiv Crvene zvezde nije bila laka. Specijalna utakmica, to svi znamo. Trudimo se i pripremamo da odigramo najbolje što možemo. Ko god da bude u našoj ekipi, moramo da damo sve od sebe, u poslednje dve utakmice je bilo jasno da na momente igramo veoma dobro, na momente slabo i bez koncentracije. Jasno je da moramo da igramo u kontinuitetu dobro ako želimo dobru utakmicu", izjavio je Obradović.

Iskusni šuter Danilo Anđušić je svestan težine zadatka, ali veruje da njegov tim može da izbori veliku pobedu.

"Veliki motiv za sve nas. Verujem da većina igrača zna o čemu se tu radi. Svi znamo kakva nas atmosfera čeka i kakva nas utakmica očekuje. Neće biti ni malo lako, igramo na gostujućem terenu, pred njihovim navijačima ali ne treba da se opterećujemo stvarima sa strane i generalno njima. Fokus treba da bude na našoj igri i onome što mi radimo jer verujem da sa našim sistemom i igrom kakvu znamo da prikažemo možemo doći do bitne pobede. Taj trijumf bi nam puno značio da ostanemo bez poraza i na čelu AdmiralBet ABA lige, što nam je cilj", istakao je Anđušić


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke