Željko o kritičarima: ''Ne dopiru do mene. Instagram, Tviter, šta je to?''

Autor: Darko Mitrović
petak 16.12.2022.
23:31
Izvor: Sportske.net

Njegov tim je večeras probio psihološku barijeru i trebalo bi očekivati bolje dane za Partizan.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle pet poraza u nizu u Evroligi, Partizan je večeras savladao aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Efesa sa 82:79, a što je još važnije, ovaj trijumf je izborio u još jednoj neizvesnoj završnici koje je u prethodnim mečevima kao po pravilu gubio.

Posle meča, trener Željko Obradović imao je dug razgovor sa novinarima.

''Odigrali smo defanzivno na način kao što smo trenirali. Bilo je uspona i padova, ali smo držali agresivnost i konačno uspeli jednu završnicu da privedemo kraju u svoju korist. Bilo je opet neverovatnih stvari i u toj završnici, moraju ti detalji da budu bolji i verujemo da imamo dovoljno kvaliteta da možemo da igramo protiv svih ekipa i u Evroligi i u AdmiralBet ABA ligi.

Pričali smo, analizirali... Ja sam insistirao da je motivacija u našem poslu najvažnija. Kao da smo zaboravili koliko smo prošle sezone želeli da igramo tu Evroligu. Drugi razlog je ova publika. To je neverovatno. Ja sam najmanje bitan, ali ova podrška nosi igrače, nosi tim i molim ih da nastave da podržavaju ekipu'', rekao je Obradović.

Bez obzira na sve probleme, verovao je u pobedu, to je uspeo da prenese na igrače, od kojih je pre svega tražio maksimalnu koncentraciju i još veću energiju u odbrani.

''Drago mi je da smo počeli sa tom energijom. Na poluvreenu sam im rekao da je Efes poveo zahvaljujući nama i molio sam igrače da veriuju da će dobiti utakmicu. Bila je prisutna ta vera, čestitam igračima i nadam se da će ova pobeda da im pomogne da igraju sa još više želje i volje'', konstatovao je Obradović.

Usledilo je pitanje o kritikama koje su upućivane prethodnih dana i na njegovu adresu posle poraza u neizvesnim završnicama protiv Valensije, Zvezde, Asvela...

''Što se tiče onih koji kritikuju, specijalno mene i igrače, nemam nikakav problem sa njima, to je njihovo pravo. Meni je važno mišljenje mojih igrača i članova stručnog štaba. Te kritike ne dopiru do mene, kao ni hvalospevi. To me tek ne zanima, kad počnu da me tapšu po ramenu.

Ja mnogo volim ovaj posao, dajem sve od sebe. Ako neko misli da radim pogrešno, to je njihovo pravo. Ne čitam novine, nijednu našu utakmicu nisam pogledao na televiziji, a portali kod mene ne postoje, Instagram, Tviter, ja ne znam šta je to. Niko mene ne može da kritikuje koliko ja samog sebe mogu da kritikujem.

Razgovaram dosta sam sa sobom, a pritom nisam ono...

Dan pre utakmice sam pričao da nije toliko problem naša igra, ali smo gubili utakmice zbog naših grešaka u završnici. Dobra stvar je da sam video energiju i da su igrači dali maksimum.

Primili smo neke neverovatne koševe u poslednjim sekundama. Rekao sam da smo imali izvanredan odbrambeni trening. Aleksa Avramović će nam pomoći odbrambeno još više, ali i ostali igrači moraju da pomognu.

Kasnimo u defanzivnom skoku, nije bila fenomenalna odbrana, ali danas je bila dovoljna da ostvarimo pobedu.

Bilo je dobrih stvari i propusta, Micić i Klajburn nisu bili na svom nivou i uspeli smo da ih zaustavimo. Drugu rotaciju nismo pravili u pojedinim momentima, to smo u hodu ispravili i zatim nije bilo lakih koševa. U kontinuitetu nam je trebala dobra odbrana. Činilo mi se večeras da se protivnik mučio da nam da koš, što u prethodnim utakmicama nije bio slučaj'', rekao je Obradović.

S obzirom da je klub obeležio godišnjicu smrti Harisa Brkića, Obradoviću je postavljeno i pitanje i na tu temu.

''Kad sam bio trener Partizana, on je tada došao u Partizan. Upoznao sam ga u kampu na Zlatiboru, bio je veliki talenat, nažalost je tragično završio i mislim da je mogao da postane veliki igrač'', rekao je Obradović, ali se odmah nadovezao i na današnju tužnu vest o smrti Siniše Mihajlovića.

''Kad smo već kod toga, moram da se zahvalim svima na ovom prelepom gestu i ovom što su navijači Partizana uradili i to treba da bude primer kako se ponašaju navijači Partizana.

Kad sam ja predstavljen, rekao sam da su navijači Partizana jedinstveni i da ih molim da bodre tim i da nikoga ne prozivaju i ne vređaju. Molim ih i ovoga puta da nastave da bodre tim. Svi mi imamo iste želje i u teškim trenucima smo zajedno, to je jedini način. Ako mi ne pomažemo jedni drugima, onda to ne valja. Još jednom, molba navijačima - bodrite igrače, ostavite sve druge stvari sa strane.

Ako bilo ko ima neke ideje i probleme, onda hajde da sačekamo kraj sezone i da vidimo da li bilo ko od nas radi nepošteno i protiv interesa Partizana. Ovakva podrška je nešto što nigde ne postoji, a mnogo toga sam prošao'', zaključio je Obradović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke