Željko objasnio: "Zbog napada izgubljena utakmica"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.05.2023.
23:09
Izvor: Sportske.net

Rekao i šta treba popraviti.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Real Madrid je uspeo da se vrati u život, sada je 2:1 u seriji, a trener Željko Obradović je rekao da ne može biti nezadovoljan jer je njegova ekipa odigrala dobro, ali slabije u napadu.

"Zbog našeg lošeg napada smo izgubili utakmicu. Pred našim ljudima smo izgubili, bilo je neverovatno veče", rekao je Obradović. 

Na pitanje kakav je plan bio protiv Tavaresa

"Moj plan je bio protiv Reala, ne protiv Tavaresa. Košarka se igra 5 na 5, ne 5 na 1. Znamo koliko nam je Matijas važan, Naš problem je bio ofantivno. Nismo pogodili šuteve, zato smo izgubili utakmicu", rekao je Obradović. 

Posebno je oduševljen slikom koja je poslata u svet. 

"Veoma sam ponosan, drago mi je da je prelepa slika otišla u Evropu. Ništa se nije desilo, igrali smo košarku, važno je da ljudi shvate kakav smo narod ovde u Srbiji", rekao je Obradović inostranom novinaru. 

"Imali smo 3 otvorena šuta u prvom koja su promašena... Ako nastavimo da imamo takve šuteve, nema nikakvih problema. Nismo radili taj pas više na kom insistiram. Razlog zašto smo igrali usporeno je bio taj. Ponosan sam na sve što oni rade. Prilično smo dobro odigrali, čak i večeras. Ja sam pred utakmicu najavio, dao informaciju da oni imaju 11 igrača koji su igrali u NBA ligi. Igrač koji je tu najbolji jeste Tavares. Nema razloga da ne verujem u svoje igrače, vreme je da pošaljemo novu sliku u Evropu. Naši navijači su odradili fenomenalan posao. Mislim da je ovo pravi put na koji treba da razmišljamo", rekao je Obradović.  

Dvojica igrača, veoma bitnih, su falili večeras crno-belima. 

"Najveći problem je bio taj što smo igrali bez dvojice. Bilo je nekih trenutaka kada nismo imali faul i kada je Real postizao poene u tranziciji. Faul je veliko oružje igraču i treba ga koristiti na pametan način. Ako promenimo to, imamo velike šanse da igramo F4", rekao je Obradović. 

Prokomentarisao je i šut Najdžela Vilijams-Gosa. 

"Ono je kvalitet koji on ima kao igrač. Da je promašio, svi bi ga pitali što je to uradio tako. Veliki koš koji je odlučio utakmicu", rekao je Obradović za šut Vilijams-Gosa. 

"Igra celu seriju izvanredno. Ona prva utakmica je izuzetna bila za njega. Rano je ušao u problem sa faulovima danas. Verovatno treba da se zapitamo gde se trenutno nalazimo. Dobili smo dva puta Real, igramo u Beogradu. Šta drugo nego da verujemo u naše mogućnosti. To je to", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke