Željko Obradović: "Analizirali smo Zvezdu do najsitnijih detalja, hajde da pošaljemo najlepšu sliku u svet"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 07.12.2022.
11:45
Izvor: Sportske.net

Prve izjave pred derbi.

Dušan Sandić
Dušan Sandić

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović najavio je predstojeću utakmicu s Crvenom zvezdom u Evroligi istakavši da je svestan težine meča.

Crno-beli će sutra biti domačini meča 12. kola Evrolige, ujedno i prvog "večitog derbija" u ovom takmičenju u njegovoj istoriji. 

Biće to prilika za Partizan da se revanširaju najvećem rivalu, a dok će Zvezda pokušati da nastavi seriju nepobedivosti od dolaska Duška Ivanovića.

"Izuzetno smo srećni i zadovoljni što ćemo u Beogradu moći da odigramo takvu utakmicu, između Partizana i Crvene zvezde. Prva u istoriji... Igramo protiv ekipe s kojom smo igrali i pre desetak dana, analizirali smo tu utakmicu, znamo da je Crvena zvezda u sjajnoj seriji rezultata i igara, pa nam samim tim neće biti nimalo lako. Naravno, verujemo u svoje mogućnosti, možemo da odigramo na nivou iz većeg dela tog prvog derbija. Očekujemo da Arena bude puna, zato pozivam navijače da podrže ekipu kao što to čine cele sezone, zaista nas čine veoma ponosnim. Imali smo prilike, gde god da smo igrali ove sezone, da imamo podršku naših pristalica. Ovo u Areni je nešto posebno. Zaista bih želeo da apelujem na navijače da urade sve da ta utakmica prođe na najbolji mogući način, da posle utakmice svi pričamo samo i isključivo o košarci. Navijajte za naš tim, pomozite nam, ali i poštujte rivala. Svi koji dolaze sa strane, iz cele Evrope, treba da vide utakmicu koja će se prepričavati dugo, da pošaljemo najlepšu sliku u svet. 

Želimo samo da se priča o kvalitetu košarke i dobroj atmosferi. Igrači su maksimalno spremni. Svesni su onoga što nas očekuje. Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde. Treba da radimo neke stvari koje smo radili u većem delu utakmice. Mi smo meč izgubili u poslednjih pet minuta i to su one stvari na koje smo probali da utičemo. Imaćemo trening i u sredu, pa na dan utakmice, gde ćemo da razrađujemo detalje. Kao i svaka utakmica u Evroligi, ova će biti takođe teška, posebno protiv Crvene zvezde koja stvarno igra dobro u poslednje vreme. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu", poručio je Obradović. 

Krilni centar Partizana Zek Ledej je pred utakmicu rekao da je ekipa radila na brojnim segmentima pred susret.

"Moramo da preuzmemo kontrolu i nametnemo ritam utakmice od samog početka. Radili smo na nekim stvarima kao tim i osećam veliku veru u naš tim i energiju koju smo imali u poslednjih nekoliko dana. Duga je sezona, puna uspona i padova, zato i kažem da moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara od samog početka", istakao je Ledej. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke