Željko Obradović ima predlog za FIBA i Evroligu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.12.2021.
23:16
Izvor: Sportske.net

Još kad bi postojala dobra volja, problem bi relativno brzo mogao da bude rešen.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kalendar takmičenja u košarkaškim takmičenjima u Evropi, odnosno neusklađenost kalendara FIBA i Evrolige već godinama pravi velike probleme i igračima, i nacionalnim timovima.

Košarkaši, koji su i reprezentativci svojih zemalja imaju previše obaveza, ritam takmičenja je nehuman, pa je neophodno da se ovaj problem konačno reši.

Najnoviji predlog dao je trener Partizana Željko Obradović u razgovoru za francuski ''L'Ekip'' tokom nedavnog boravka crno-belih u Parizu zbog utakmice sa Metropolitansom u Evrokupu.

''Timovi iz Evrolige bi trebalo da se priključe državnim šampionatima tek u plej-ofu, pa bi bilo prostora i za sponzostva i televizijska prava. Neka se, na primer, Evroliga igra šest meseci, kao NBA. Onda ostaju dva meseca za državna prvenstva, dva za reprezentativna takmičenja i dva za odmor igrača'', predlaže Obradović.

Partizanovi igrači su nedavno na svojoj koži osetili ovaj problem, što se odrazilo i na rezultate ekipe u poslednjim mečevima.

''Partizan je u novembru imao devet reprezentativaca i ponosan sam zbog toga, ali kada su se vratili bili su mentalno izmoreni i to je uticalo na nivo treninga, pa je došlo i do nekonstantnosti u rezultatima. Igrači moraju da budu na prvom mestu, pa FIBA i Evroliga moraju da porade na promeni kalendara'', naglasio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke