Željko Obradović na godišnjicu dobio "najbolji poklon ikada"!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.04.2022.
21:43
Izvor: Sportske.net

Crno-belo veče.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović održao je govor u četvrtak uveče povodom tridesetogodišnjice osvajanja titule prvaka Evrope sa ovim klubom.

Crno-belo veče u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu. Okupile su se legende Partizana kako bi proslavile tri decenije od čuvene Saletove trojke i od istorijskog uspeha ovog kluba - podizanja titule šampiona Starog kontinenta. Bili su tu Predrag Danilović, Željko Rebrača, Zoran Stevanović, Nikola Lončar, Igor Mihajlovski, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović, Ivo Nakić, Branko Sinđelić, Željko Obradović...

"Siguran sam da bez prošlosti nema budućnosti, danas ne bi bilo nas da nije bilo vas iz 1992. godine. Da nije bilo vas, mi bismo bili bleda slika. Ono što je bitno, ponovo smo zajedno na čelu sa Željkom Obradovićem. Danas smo jedini šampioni Evrope iz Srbije. Vezivno tkivo ove tri decenije je Željko Obradović koji je osvojio prvu titulu ovde, a želim mu da zaokruži i ovde osvoji desetu", rekao je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Te 1992. godine Partizan je savladao Huventud i povodom toga organizovano je donatorsko veče, a sav prihod biće prosleđen klupskoj fondaciji "Dobro pamtim sve". 

Željko Obradović je dobio transparent sa natpisom koja navodi učesnike tog susreta i zastavama dveju zemalja koje su dale finaliste (SFR Jugoslavija i Španija). On je povodom toga rekao da mu je to omiljeni poklon koji je ikada dobio.

"Sećam se posebno trojice njih kojih više nema. Nezaboravnog profesora Aca Nikolića, nešto posebno, kao stručnjak i čovek, nemerljiva pomoć, ništa bez njega. Predsednik Radojica Nikčević me je naučio ono što mi je kasnije bilo uobičcajeno, moj je teren i svlačionica, a da se ne mešam u politiku kluba. Nikčević je imao ambiciju da sve bude naj u Partizanu. Potom Dragiša Šarić. Danilović mi je priznao da je učio igrajući odbranu na njemu. Moj brat, kum Savović, sa kojim sam provodio više vremena nego sa porodicom, kao i sa Bogdanom Diklićem", rekao je Obradović, pa dodao:

Ono što želim ovim novim momcima da ostanu što duže zajedno kako bismo osttvarili neke moje želje. Znam da nije lako sa mnom, da se nekada naljutim, ali im verujem, svim srcem im verujem. Sledeće nedelje počinjemo nešto važno i uvek im kažem da nikada ne zaborave da igraju u najboljem klubu na svetu".

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke