Željko Obradović najavio analizu: ''Težak period je ispred nas''

Autor: Darko Mitrović
subota 04.12.2021.
22:01
Izvor: Sportske.net

Impresioniran atmosferom i gostoprimstvom, zadovoljan i rezultatom, ali video je i propuste.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle velikog preokreta u Laktašima Partizan je večeras uspeo da savlada Igokeu sa 70:68 i izbori devetu pobedu u prvih deset kola AdmiralBet ABA lige.

Posle meča, na konferenciji za medije, trener Partizana Željko Obradović je najpre čestitao domaćinu na odlično odigranoj utakmici.

"Moje prve impresije su da je ekipa Igokee odigrala izvanrednu utakmicu i da su dobili meč, bilo bi apsolutno zasluženo. To je sport, dali su sve od sebe, igrali izvanredno, dominirali na utakmici, ali eto dešavaju se i ovakvi preokreti, a ovaj se dogodio isključivo zahvaljujući energiji sa tribina. Hvala navijačima, podigli su ekipu, momci su se borili. Nismo igrali pametno, u odbrani da, napadački ponovo loše i to je ono o čemu pričamo i na čemu radimo na treninzima. Nevjerovatan je podatak da smo ubacili četiri šuta za tri poena u poslednoj četvrtini, veoma važno, znači ide šut. Kad se pogleda statistika, ostalo je dva od 20. Naravno, kad šutiraš i ubaciš za tri, onda je to potpuno drugačija utakmica", objasnio je Obradović.

Uz jo lepih reči na račun domaćina, Obradović je najavio i dodatnu analizu igre svog tima pred predstojeće utakmice.

"Želim da se zahvalim svim ljudima iz Igokee na fantastičnom gostoprimstvu, pre svega mom kolegi Draganu Bajiću, Vuku Radivojeviću, videli smo večeras i Milorada Dodika, sve su to naši sportski prijatelji i želim da se zahvalim na svemu i pre i tokom utakmice. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da uzvratimo kada za to dođe vreme. Još jednom čestitam igračima i trenerima Igokee na izvanrednoj utakmici, na pripremi i želim im mnogo sreće. Ne mogu a da se ne zahvalim navijačima, ovo je nešto jedinstveno i ovo je praktično njihova pobeda.

Što se tiče mog tima, moraćemo da nastavimo da analiziramo, da vidimo zbog čega ulazimo u neke situacije, pre svega napadački, koje nas teraju da šutiramo i gubimo lopte brzopleto. Takođe, ima problema i u odbrani pošto insistiramo na nekim stvarima, da menjamo i mi odbranu. U nekim trenucima je to bilo prilično dobro, u nekim smo vrlo lako primali poene. Bavićemo se time, analiziraćemo, težak period je ispred nas, u utorak nas očekuje put u Francusku na meč Evrokupa", zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke