Željko Obradović: ''Napravljena je priča da Partizan ima pare! Kampaco? Bože sačuvaj...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.10.2022.
23:27
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana otvoreno govorio i o problemima u igri, ali i o potencijalnim pojačanjima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan nije uspeo večeras da ostvari prvi trijumf ove sezone u Evroligi, protiv Armanija nije bila dovoljna ni velika podrška sa tribina, pa je italijanski tim posle preokreta u finišu meča slavio sa 80:75.

Trener Željko Obradović je posle meča na pres konferenciji analizirao slabosti svog tima.

''Rekao sam da je meč odlučen lošom selekcijom napada. Četiri napada zaredom nismo šutnuli na koš. Ista boljka se ponavlja iz meča u meč, ali pokušavam da razmrdam igrače i da im objasnim šta znači korišćenje faulova kad nismo u bonusu. To ne radimo dobro, a to je veliko oružje pametnim igračima. Na kraju prvog poluvremena smo imali još jedan neiskorišćen faul, a primili smo tri poena.

Iskusan tim kao Milano koristi te greške, ali mi sigurno možemo bolje i pametnije. Šta je, tu je, čestitam Milanu.

Ja pokušavam da sve što imam da kažem timu, to radim na sastancima, u svlačionici i na terenu. Sve te analize ostaju za nas interno. Uvek se radi o timu, da probamo da analiziramo.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da se sve zaboravlja, tako i ovo moramo da zaboravimo, jer nas već čeka meč sa Bolonjom. Tek smo na početku, imamo još 54 utakmice.

Navijačima hvala na podršci, nadam se da će nastaviti da podržavaju igrače'', kaže Obradović.

Utisak je da Partizan ima vrlo kratku rotaciju, večeras je trener Obradović računao na samo osmoricu igrača, uz podsećanje da nedostaju i povređeni Avramović i Smailagić. Zbog toga je bilo i logično pitanje o potencijalim pojačanjima, ali Obradović to posmatra na malo drugačiji način.

''Ja onda treba da se vratim u pripremni period... Ja sam u pripremni period bio bez ijednog pleja. Dante je imao probleme, čuvali smo ga od povrede. Uvek smo imali jednog igrača na toj poziciji, Madar je putovao u Moskvu, Egzum nije mogao. Krenuli smo u sezonu, a nismo imali adekvatan pripremni period. I Aleksa je takođe van tima, Smailagić takođe fali, ali ovo što imamo, to su igrači kojima verujem. Nemam nijedan razlog da ne verujem u njih.

Od letos čitam po novinama ne znam koliko imena. To je naučna fantastika. Ko potura ta imena, nemam pojma. Niko meni nije došao da predloži konkretno ime, da me pita šta mislim o njemu, nijednom se nije otvorila ta mogućnost. Informacije iz ove, one zemlje, ja se time ne bavim. Bavim se svojim igračima.

Mali Glas je takođe imao povredu. Dete nije u treningu, on je nesposoban u ovom trenutku da nam pomogne. Kada se bude pojavila neka opcija, videćemo. To što se pričalo o tim imenima... pominjale se neke cifre, moj jedini komentar na to je - Bože me sačuvaj.

Priča se tri meseca o nekim imenima i transferima... neko je pomenuo Kampaca. Jeste li pročitali koliko je Fenerbahče mogao da ga plati? Partizan? Mi da uđemo u to? Napravljena je priča da Partizan ima pare. Partizan je napravio fenomenalnu stvar jer ima navijače koji su napravili neki reespektabilan budžet sa kupljenim kartama. A ja da cima  Ostoju i Zorana, da kažem da moramo da potpišemo igrača, to mi ne pada na pamet. Ja ću davati i dalje 100 posto, možda 101 posto.

Ja moram da dam šansu svim igračima. Vodiću računa o tome da dobijem utakmicu, ali ne može se ići preko nekih limita'', objašnjava Obradović.

Bilo je i pozitivnih stvari...

''Nastavljam bez obzira na rezultate. Apslutno sam svestan da smo imali pozitivnih stvari. Bilo je i negativnih, pre svega početak drugog poluvremena, ali smo našli snage da se vratimo i dođemo u povoljnu situaciju. Pokušavam da pričam sa njima da ih vratim. Prodata lopta je najgora stvar u košarci. Pokušaću sve da osposobim tim za četvrtak.

Osećam veliko zadovoljstvo što sam trener Partizana. Ne osećam u tom smislu nikakav pritisak. Dajem sve od sebe i davaću i dalje.

Ova atmosfera pokazuje da Partizan zaslužuje da bude u Evroligi, ali moramo da učinimo da i rezultatski to potvrdimo. Dve utakmice smo izgubili u završnici, znači da ipak možemo, na nama je da dajemo maksimum u svakoj utakmici, videćemo dokle će nas to dovesti'', zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke