Željko Obradović: ''Nema većeg zadovoljstva nego kad možeš da usrećuješ neke ljude''

Autor: Darko Mitrović
petak 26.01.2024.
23:25
Izvor: Sportske.net

Naravno, nije bio zadovoljan početkom meča, ali kasnije je sve bilo mnogo bolje.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana su večeras u punoj ''Štark areni'' savladali ekipu Žalgirisa sa 81:72 u 23. kolu Evrolige, što je crno-belima 12. pobeda u sezoni.

Posle Andree Trinkijerija, pred novinare je na konferenciji za medije posle meča izašao i trener pobedničke ekipe, Željko Obradović.

''Imali smo veliki broj bespotrebno izgubljenih lopti, bili smo spremni na njihov presing i čekali smo to. Sve ono što smo znali kako će da igraju, bilo je tako'', uverava Obradović da ga kolega Trinkijeri nije iznenadio.

''Zašto su igrači mazohistički otvorili utakmicu? Da li nedostaje koncentracija, pa reanimirate rivala?'', bilo je sledeće pitanje za trenera Partizana.

''Teško je odgovoriti na pitanje kada koristite tako neke izraze kao što ste vi upotrebili. Ja ću stati u odbranu mojih igrača. Lako smo gubili loptu, davali su nam lake poene, nismo imali ni dobar raspored na početku, ali smo kasnije našli način da odigramo odbrambeno dobru utakmicu. Bogatstvo ove igre je da tokom utakmice utičeš na neke stvari i promeniš tok meča'', rekao je Obradović i zatim podsetio na pojedine situacije s kraja treće deonice.

''Kevin je izgubio loptu, primili smo tri poena i odmah je to druga utakmica. Ali, to je tako. Ne znači da ako vodiš osam razlike, da sigurno dobijaš utakmicu.

Pogledajte koliko je mala razlika između ekipa na tabeli. I ja bih mnogo više voleo kada bismo sa 8 razlike otišli na 14 ili 16, ali takva je utakmica'', rekao je Obradović.

''Da li smatrate da je izjednačenost u Evroligi kvalitet ovog takmičenja?''

''Svi to prepoznaju'', konstatovao je Željko, a zatim se vratio na analizu utakmice. 

''Analiziramo svaku utakmicu, svaki detalj utakmice. Ova postava koja je počela utakmicu je igrala izvanredno na treningu, odavno se nije desilo da imamo tako dobre treninge. Siguran sam bio da ćemo odigrati dobar meč, ali kada kreneš onako loše, onda se i zapitaš...

Možemo mi sve da nacrtamo, ali igrači su ti ljudi koji odlučuju o svemu.

Mi smo imali agresivnost, nisam bio zadovoljan kod preuzimanja u prvom poluvremenu. Zadovoljan sam našim pozicijama kada smo napadali na niskom postu.

Vodićemo računa o tome zašto loše počinjemo, postoji i odgovornost trenera, ali i odgovornost svakog od njih. Bićemo direktni tamo gde treba da budemo direktni''.

Već u nedelju sledi duel sa Crvenom zvezdom u derbiju AdmiralBet ABA lige.

''Nema šta da pričamo, trebaće nam različita energija u odnosu na prethodni duel. Njihovi navijači takođe prave fenomenalnu atmosferu, a od mojih igrača očekujem da se odmore večeras, pa ćemo sutra da vidimo. Radićemo pristojan i normalan trening, osim ovih igrača koji su imali najveću minutažu, oni će raditi u malo laganijem ritmu'', rekao je Obradović.

Na kraju, pitanje o velikom interesovanju navijača za druženje sa Džejmsom Nanelijem pre par dana.

''Ja nisam neko ko prati te stvari, ali na sreću imamo našeg portparola koji fenomenalno radi svoj posao. Pokazao mi je sliku i meni je ta slika bila fascinantna. Moram da se zahvalim navijačima i na večerašnjoj podršci, nikad se neću umoriti da to ponavljam, jer bez njih ovo nema nikakvog smisla. Nema većeg zadovoljstva nego kad možeš da usrećuješ neke ljude'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke