Željko Obradović o ''smeni'' kapitena i pojačanju koje su mnogi očekivali

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.11.2021.
23:04
Izvor: Sportske.net

Zanimljivu pres konferenciju održao je trener Partizana posle pobede nad Lijetkabelisom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crno-beli su savladali Lijetkabelis sa 84:77, što im je četvrta pobeda u pet odigranih kola, ali imali su problema sa odbranom šuta za tri poena, s obzirom da je protivnik pogodio 14 trojki.

Ono što je privuklo posebnu pažnju već na početku meča je to da je Nemanja Dangubić predvodio ekipu kao kapiten umesto Radeta Zagorca, iako je i Zagorac bio u protokolu.


''Ne znam ko je bio u protokolu, Nemanja Dangubić je kapiten Partizana. Ja sam rešio da on bude večeras kapiten. Nemam pojma da li je samo večeras, to ćemo videti. Četvorica njih nisu igrali. To je sve normalno, jer ja donosim odluke u interesu tima i sa njima živim i radim 24 sata. To ne znači da u sledećim utakmicama ovi igrači koji večeras nisu igrali, opet neće igrati. Svako mora da bude spreman da doprinese timu, da li pet sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi. Ko se tako bude ponašao, imaće priliku da igra'', istakao je Obradović.

Potom se osvrnuo na samu utakmicu.

''Oni su nam se nudili, a mi nismo znali da uzmemo. Baš tako. Imali smo nekoliko oputa lako vođstvo od desetak poena razlike, ali još lakše smo ispuštali tu prednost. Najveći problem nam je dekoncentracija. Pričam o odbrani čovek na čoveka, tu moraš da budeš koncentrisan, pogotovo protiv ovakvog tima koji često šutira za tri poena. To je tim koji je šuterski orijentisan, a mi kasnimo za igračem. Zašto kasnimo, to je predmet za analizu. Kad vodiš deset razlike, to mora da bude ogromna prednost, a ne da je za 30 sekundi ispustiš'', objašnjava Obradović.

Ponovio je da je ekipa koju vodi veoma mlada i da joj treba vremena za napredak.

''Zak i Panter imaju iskustvo. Ko još? Radićemo, pa ćemo videti. Ovo je novembar, jel tako? Ko je očekivao da u novembru bude ovako, kapa dole.



Ono na čemu ja insistiram je hrabrost. Koprivica je napredovao, Glas je pokazao da to ima, ne samo šut za tri poena, nego i u sutuacijama jedan na jedan''.

Postavljeno mu je i pitanje u vezi potencijalnog pojačanja na poziciji centra i da li se od toga odustalo.

''Da bismo odustali, morali bismo da imamo plan za to. Ta tema je bila prisutna van mene. Navijači su me već pitali, ja sam im to rekao. Da li ja treba sad da smanjim minutažu Koprivici? Ja mislim da to nema nikakvog smisla, jer verujem u njega, a da potpisujemo nekoga samo da bismo potpisivali, to ne može. Treba svi da shvatimo gde živimo i radimo, a ta priča o budžetima, Bože me sačuvaj!



Ja imam igrače koji razumeju košarku, a kad dođe neko sa strane oni treba da vide da taj može da nam pomogne, a ne da pitaju da li je ovaj trener poludeo. Sezona je mnogo duga. Mi imamo problema sa hroničnim stvarima. Madar je imao jaku želju da igra, ja sam ga smirio, jer mi je njegovo zdravlje najvažnije.



Zagorac nije igrao protiv Andore jer je pet minuta pre početka meča osetio bolove u leđima. Isto mu se to desilo na još jednoj utakmicl, pred kraj meča. Da bismo izgurali sezonu, treba nam dovoljan broj igrača i na treningu, i na utakmicama. Nadam se da će ova četvorica igrača da shvate da treba da daju doprinos timu. Ja bih bio najsrećniji kada bih uvek mogao da računa na svih 12 igrača, ali to je nemoguće, to je utopija''.

Na kraju zaključak, ujedno i još jedna važna poruka igračima.

''Ja sam došao sa željom da vratim Partizan tamo gde mu je mesto. Igrači su ti koji treba da napreduju i očigledan je napredak kod nekih. Radimo, radićemo i ja ću sve učiniti da im pomognem. Ja vodim računa o interesima tima i tako se ponašam, vodeći računa i o svakom od njih. Moj način rada je poznat svima, najotvoreniji za razgovor, za sugestiju, ali i ja za sebe mislim da imam prostora da učim. Ko god želi da napreduje i da sa mnom razgovara, samo neka dođe'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke