Željko Obradović ''podigao region na noge''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.11.2021.
16:26
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

To je utisak i našeg proslavljenog reprezentativca.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativni centar sa NBA iskustvom Željko Rebrača sinoć je gostovao u emisiji ''U obruču'' na TV Arena sport.

Između ostalog, prisetio se i dugogodišnje uspešne saradnje sa trenerom Željkom Obradovićem koji je imao ogroman uticaj na njegovu karijeru i koji se ovog leta posle 28 godina vratio na klupi Partizana.

Rebrača smatra da je Obradovićev povratak pozitivan impuls ne samo za crno-bele, nego i za kompletnu AdmiralBet ABA ligu.

''Dugo sam sarađivao sa njim, dve godine u Benetonu, dve u Partizanu, dve Panatanaikos, plus reprezentacija. Razumem zašto se vratio, osvojio je devet evropskih titula, prvi sledeći trener ima četiri. Ovo mu je novi motiv. Potpisao je ugovor na tri godine i želi da napravi rezultat u Partizanu.

Vidim da je podigao region na noge, gledanost je skočila, odlična je atmosfera na utakmicama, čak sam i ja išao nekoliko puta da ga gledam, odmah sam se prisetio rada sa njim kada je razgovarao sa Smailagićem.

Željko živi košarku, stalno priča o njoj. Nije lak karakter, košarkaški gledano, traži od tebe maksimum. Da nije bilo Obradovića, ja ne bih upola postao ovakav košarkaš. Mnogo je zaslužan za moju karijeru. Voleo sam njegov oštriji pristup, mada i on bira igrače koji mogu da shvate njegov mentalitet", izjavio je Rebrača.

Neizbežna tema bio je i Nikola Jokić, odnosno njegovo letošnje neigranje za reprezentaciju Srbije. Rebrača donekle ima razumevanja za tu odluku.

"Sa neke strane razumem ljutnju navijača, ali sa druge, jednim delom mogu i da razumem Jokića. Nije mu bilo lako. Odigrao je dve sezone spojeno, 40 minuta po meču, težak je to ritam treba uzeti i to u obzir", smatra Rebrača, a celu emisiju možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke