Željko Obradović: ''Pričali smo na poluvremenu, odlučili smo da promenimo nešto...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.03.2023.
23:34
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana prezadovoljan posle još jednog velikog uspeha njegovog tima.

AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović
AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Ekipa Partizana sve je bliža plasmanu u plej-of Evrolige, a te šanse su još veće posle večerašnje pobede nad Virtusom u Bolonji.

Crno-beli su trijumfovali sa 88:79, imali su padova u igri, ali su se iz tih kriznih momenata brzo vraćali i na kraju zasluženo trijumfovali.

Virtus je na poluvremenu imao blagu prednost, ali je Partizan ušao u treću četvrtinu serijom 7:0 i okrenuo dalji tok meča u svoju korist.

''Pre svega, košarci su potrebni mečevi poput ovog, kao i atmsofera od strane navijača i Virtusa i Partizana. Ovo je bilo posebno i za Evroligu, kako unutra tako i napolju. Utakmica je bila teška, kao što smo očekivali. U prvom poluvremenu smo igrali dosta lošu odbranu, ali to je zato što je Virtus bio spreman da kazni sve propuste u pripremi utakmice.

Na poluvremenu smo pričali, odlučili smo da promenimo nešto, bilo je dobro, pokušali smo i došli u poslednju četvrtinu gde smo odigrali najbolje minute, uzeli smo prednost i iskontrolisali je do kraja. Veoma važna pobeda, ali utakmica nova je u čevrtak protiv Milana'', rekao je trener Partizana Željko Obradović posle meča.

Marko Belineli je bio potpuno neutralisan u ekipi Virtusa.

''Istina je da smo pokušali da sklonimo Marka Belinelija iz igre. On je za mene najbolji igrač u Evroligi kada je u pitanju kretnja bez lopte, ali oni su imali i druga oružja. Serđo je sjajno spremio utakmicu, igrali su sjajno u reketu. Imali smo problema u odbrani, a u napadu smo bili na našem nivou, Posebno kada se lopta kreće uvek pronađemo poziciju za šut".

Utakmici je prisustvovao prisustvovao i Predrag Danilović, naš proslavljeni košarkaš, legenda Partizana i Virtusa i aktuelni predsednik KSS.

''Naravno, ovo je posebno, posebno za Sašu. On je zaslužio, dao je sve ovom klubu i Partizanu, igrao je u Evropi za dva kluba, kad on kaže da se ovde oseća kao kod kuće, to je tačno. Posebno je, čestitam njemu, ali i ljudima koji su spremili iznenađenja za njega. Već sam rekao da ove godine imamo neverovatnu atmsoferu u Beogradu, velik broj ljudi, mislim da je takva podrška i svuda gde igramo. Oni nas guraju, nemam reči kako da opišem to što oni rade. Oni su posebni'', zaključio je Obradović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke