Željko Obradović: ''Što se mene tiče, važno je da Partizan prođe na F4''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.04.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Trener Partizana dodatno raspalio maštu navijačima pred put u Madrid.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

I dok FK Partizan prolazi kroz katastrofalan period, košarkaši Partizana se pripremaju za start Top 8 faze Evrolige i spektakularne mečeve sa Real Madridom.

Trener crno-belih Željko Obradović je pred put u glavni grad Španije večeras održao konferenciju za medije, gde je izneo svoja očekivanja od onoga što sledi i utisak je da će navijači crno-belih biti prezadovoljni porukom koju je najtrofeniji trener Evrope večeras poslao.

''Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet. Ako pogledate minutažu tokom sezone, niko nema veliku minutažu. Sve počinje od Tavaresa koji je najdominantniji u Evropi. Kao i svi, i on ima neke stvari koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega.

Bitno je da li će ova dva visoka da igraju, Poarije i Korneli, na njih mislim. Tavares je petica, ko ulazi ako on nije na terenu, Poarije je bio prvi, Konrelija su koristili. Protiv Makabija igrali su sa Jabuseleom na poziciji centra, razgovarali smo o tome, o reakcijama.

Utakmica će da pruži odgovor i moramo da odreagujemo i da vidimo koji su najbolji načini i da odgovorim na njihove petorke gde mogu da igraju sa igračima koji mogu da preuzmu, da budu agresivni'', objasnio je Obradović, a preneo ''Telegraf''.

Real je večeras bio ubedljiv protiv Huventuda u Badaloni i ponovo se dogodilo ono o čemu je Obradović govorio, a to je ravnomerno raspoređena minutaža, pa Madriđani neće biti previše umorni, iako su prethodnih dana imali zgusnut raspored na domaćoj sceni.

Obradović je otkrio i da sa tokom priprema utakmica voli da čuje i mišljenje igrača i taj recept želi da primeni i ovog puta.

''I na treningu kada smo krenuli da pričamo o našoj odbrani, svidela mi se reakcija igrača da su oni ti koji treba da donose odluke. Kad pričamo o taktici igri u odbrani, Volim da diskutujem sa njima i da oni shvate da je to taj način, ne da u toku utakmice bude drugačije. Dolazili su i da predlože nešto, verujem igračima. Gde je njihova zona komfora veća, onda je to dobro. Uradićemo to i ovog puta'', naglasio je Obradović.

Realu prepušta ulogu favorita, ali...

''Pred ovim igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se tiče mene, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na F4. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga, bili smo šesti. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje'', optimistički je poručio Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke