Željko odmorio vodeće, Partizan stegao odbranu i otišao na +31!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.03.2024.
22:47
Izvor: Sportske.net

Bez problema danas za crno-bele.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Rutinska pobeda Partizana bez dvojice svojih košarkaša, Kevina Pantera koji je bio pošteđen od strane trenera Željka Obradovića, kao i Zeka Ledeja koji je trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama gde je otišao zbog bolesti svog oca koji je danas, nažalost, preminuo. 

U večerašnjem meču, Partizan - FMP 88:57.

Loš ritam Partizana na startu, sve do trojke Danila Anđušiča koji je posle tri minuta i 10-ak sekundi uspeo da pogodi trojku za 3:3. 

Odmah zatim je isti igrač realizovao tri slobodna bacanja u narednom napadu i crno-beli su preuzeli vođstvo koje više nisu ispuštali. Kaminski je pogodio trojku, a gosti su preko Novaka uspevali da pariraju u prvoj četvrtini. 

Krajem prve i početkom druge deonice Aleksa Avramović je pokazao svoj kvalitet, pa su crno-beli poveli i sa 26:18. 

Zaigrao je i Džejlin Smit i pogodio dva slobodna bacanja za dvocifrenu prednost Partizana, ali po nekom običaju ekipe Željka Obradovića ove sezone, desio se novi pad i FMP je smanjio preko Šaranovića i Fostera na -6. 

Ipak, probudio se ponovo Partizan, pa je posle zakucavanja Doužera bilo 33:23. 

Nekako je završetak prvog poluvremena bio predugačak, a posle trojke Uroša Trifunovića bilo je 38:26, a posle trojke Ponitke bilo je 43:27. 

Očas posla je ekipa Partizana stigla do 16 poena razlike (49:33) na startu drugog poluvremena, skoro tri minuta smo čekali na poene FMP-a koji je polako gubio ovu utakmicu. Doužer je bio sjajan u trećoj četvrtini, posle njegovih poena bilo je +26, ali je FMP uspeo da ublaži ovu prednost crno-belih. 

Sjajna akcija Jaramaza i Balše Koprivice, potom i ukradena lopta Jaramaza, ekipa Željka Obradovića je imala i +30, sve do kraja je bila čista rutina. 

Pored Kevina Pantera, Obradović je odmorio i Avramovića koji je igrao svega 6 i po minuta, Kaminski svega oko 8, Naneli 12, Doužer 13 minuta...

Koprivica najefikasniji sa 13 poena, Doužer i Kaboklo su imali po 10, dok je poen manje imao Avramović. 

Novak 13 poena kod FMP-a, a Rebec je imao 10. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke