Željko otklonio dileme oko Kaminskog, a šta je najgore u porazu od Reala?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.12.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana izneo svoje prve utiske večeras.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan nije večeras uspeo da pruži ozbiljniji otpor najboljoj ekipi Evrolige, madridskom Realu koji je u svom ''Vizink centru'' ubedljivo slavio sa 91:75 u meču 16. kola Evrolige.

Kako na ovu utakmicu gleda trener Partizana Željko Obradović i gde su glavni razlozi ovako ubedljivog poraza?

''Prvo, čestitke Realu, pošto mislim da su dominirali utakmicom od početka do kraja. Mi smo igrali apsolutno bez energije i agresivnosti u odbrani, bez svega onoga što nas je krasilo u Valensiji pre dva dana.

U napadu nestrpljivi, apsolutno nikakav protok lopte. Davali su nam lake poene iz kontri, iz skoka u napadu i ono što je najgore, davali su nam lake poene posle naših izgubljenih lopti. 

U košarci postoje izgubljene lopte i to je deo igre ako je protivnička ekipa agresivna, ali ako ti sam bacaš loptu direktno u ruke protivničkim igračima, onda to nije dobro. 

Kako god, dug je put pred nama, igrači verovatno osećaju i određenu dozu umora. To nije izgovor, jer je i Real igrao pre dva dana u Beogradu, pa se vratio ovde, ali ne bih o njima, jer su verovatno najbolji tim u Evroligi. 

Žao mi je što nismo pružili jači otpor i što nismo igrali onako kako smo igrali do sada, a to je želja, borbenost i pamet u napadu, ali eto, okrećemo se narednim obavezama'', rekao je Obradović.

Frenk Kaminski je na terenu proveo tek jedan minut, pa se posumnjalo da je možda u pitanju neka povreda, ali trener Partizana je otklonio tu dilemu.

''Ne, ne, sve je u redu'', naglasio je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke