Željko otkrio ključni momenat majstorice, pa poslao poruku pred finale

Autor: Darko Mitrović
petak 10.05.2024.
22:31
Izvor: Sportske.net

Kaže da se kod njega ništa nije promenilo.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je svojim igračima na plasmanu u finale ABA lige, i dodao da je ključ večerašnje pobede protiv Budućnosti bila odbrana.

"Čestitam igračima na plasmanu u finala (AdmiralBet) ABA lige. Očekivano, majstorica na visokom nivou. Budućnost je bila odlična u prvom delu, posebno je imala odlične procente šuta. Na poluvremenu je cilj bio da pojačamo agresivnost u odbrani", izjavio je Obradović posle meča.

Partizan je večeras na svom parketu pobedio Budućnost sa 100:84, u trećem, odlučujućem meču polufinalne serije, i tako izborio plasman u finale AdmiralBet ABA lige.

"Želeli smo da usporimo Budućnost, i uz veliku podršku sa tribina uspeli smo u tome. Ključni momenat je bio pri vođstvu Budućnosti od osam poena u trećoj deonici. Uspeli smo tada da napravimo parcijal 46:19. Sada je cilj da se odmorimo pred finale", dodao je Obradović.

Partizan će u finalu igrati protiv Crvene zvezde, koja je ranije eliminisala Megu u polufinalu.

"Ključ je bila odbrana, posebno u drugom delu. Zonskim presingom smo uspeli da usporimo Budućnost. Poremetili smo im organizaciju, a iz dobre odbrane smo stekli samopouzdanje za napad. Čak je bila i situacija kada su dvojica naših igrača izgubili loptu pod košem, rekao sam im da je bolje i tako da se izgubi posed, nego da nikog nema na skoku", rekao je trener crno-belih.

Finalna serija se igra na tri dobijena meča, a prednost domaćeg terena će imati Zvezda.

"Od kada sam došao pričam istu priču. I pred duel sa Budućnosti sam pozvao na fer i sportsko navijanje. Želim da mislimo samo o košarci. Ja mogu samo da nastavim da se ponašam kako se ponašam ove tri godine otkako sam došao u klub. Ništa se kod mene nije promenilo, nikada nisam davao drugačije izjave od tih. To je ono što osećam duboko u sebi", zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke