Željko otkrio novi problem - Bez Smailagića na Fener?

Autor: Darko Mitrović
subota 06.01.2024.
21:20
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će crno-beli morati bez njega u Istanbulu

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Partizana Željko Obradović je bio zadovoljan onim što je njegov tim večeras pružio u ''Štark areni'', u pobedi nad Krkom rezultatom 96:76.

Na početku pres konferencije je zahvalio navijačima koji su večeras bili u dvorani i svima čestitao božićne praznike.

''Hvala svim navijačima koji su na Badnje veče došli da nas podrže. Želim svima srećno Badnje veče i sutrašnji veliki praznik. Odigrali smo kako smo odigrali, odlično prvo poluvreme, onda podela minutaže, svi srećni i zadovoljni, svi upisali poene...'', rekao je Obradović u uvodu.

Usledila su pitanja novinara, jedno od njih se odnosilo na dobar šut za tri poena u večerašnjem meču (13 trojki iz 29 pokušaja).

''Uvek procenti šuta zavise od toga kako se uzimaju šutevi. Treba šutirati dobre i otvorene šuteve i onda imaš više šansi da ih ubaciš i cela suština je u tome'', rekao je Obradović.

Da li je zadovoljan igrom mlađih igrača, poput Vukčevića i Koprivice i kako komentariše prvi nastup Uroša Trifunovića posle duže pauze zbog povrede.

''Dobro ste primetili da Tristan počinje dugi niz utakmica kao starter i onda se postavlja pitanje da li trener može nešto više da uradi, da ukaže poverenje nekome, da pokaže sav talenat koji ima. On je sigurno među najvećim minutažama u AdmiralBet ABA ligi.

Balša Koprivica, kad god je koncentrisan, pomaže izuzetno ekipi. To nije samo njegov problem, već i ostalih igrača. 

Trifa je posle dugo vremena igrao i nije to lako posle duge pauze, a pogotovo jer nismo imali trening. Mi nemamo treninge! U poslednjih 15 dana to nema nikakve veze sa procesom treninga. To je, znači, utakmica, pa sledeći dan regeneracija, onda pričaš, postavljaš utakmicu i igraš utakmicu. I opet tako. 

Sutra ćemo imati trening, jedan jedini, na Božić, i probati da se što bolje pripremimo. U tim okolnostima, bez treninga, Trifa je odigrao vrlo korektno, kao i cela ekipa'', objasnio je Obradović.

Zek Ledej je nekoliko prethodnih mečeva propustio zbog povrede, večeras nije bilo ni Smailagića. Da li će biti spremni za Istanbul i meč sa Fenerbahčeom?

''Videćemo u kom su stanju. Mislim da Smailagić veoma teško, a za Zeka ćemo videti sutra i prekosutra kako će se osećati'', otkrio je Obradović.

Poslednje pitanje bilo je vezano za Obradovićevu procenu da li će se u narednih nekoliko mečeva rešavati pitanje plasmana u Top 8.

''Status Top 8 se neće rešiti do poslednjeg kola, s obzirom koliko je timova u igri da uđe, ne u Top 8, nego i u 10. I mislim da će u mnogim slučajevima da se rešava na osnovu koš-razlike i međusobnog skora'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke