Željko otkrio probleme - Panter neizvestan za finale, šta je sa Smajlijem?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.05.2024.
20:22
Izvor: Sportske.net

Naknadni pregledi doneće preciznije informacije.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je večeras odigrao odličan meč protiv Mege u majstorici polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet Superlige Srbije.

Crno-beli su slavili sa 96:68 u ''Pioniru'' i plasirali se u finale, gde će im rival biti aktuelni šampion Crvena zvezda.

Posle meča je svoje prve utiske izneo trener Partizana Željko Obradović.

''Prvo, čestitke Megi na odličnoj sezoni i posebno njihovom treneru Baraću što ovi mladi igrači izgledaju kako izgledaju i zaista mu čestitam na tome.

Jasno je da je večeras utakmica odlučena u prvoj četvrtini koju smo odigrali izuzetno ozbiljno i odbrambeno i napadački. Takav je bio uglavnom ceo meč, sem nekog perioda u drugoj četvrtini. Posle toga je sve bilo manje-više korektno.

Veoma lepo je videti ova dva mlada igrača (Dimitrijević i Drezgić, prim. aut.) koji nisu srljali. Obično u ovakvim utakmicama kad se vodi dvadesetak razlike, igra se na njih da daju lak koš, ali igrali su ozbiljno i to je pohvalno.

Ako smo primili devet poena u prvoj četvrtini, znači da smo se fokusirali na neke loše stvari iz prethodne utakmice. Zadovoljan sam odbranom, bilo je i lakih koševa, ali generalno neuporedivo bolje nego u prošloj utakmici'', izjavio je Obradović.

Kako protiv Zvezde u finalu, s obzirom na najnovije probleme sa povredama?

''Kvalitet Zvezde je nesporan, mnogo je tu kvalitetnih i iskusnih igrača, a kako će to da izgleda - videćemo. Pre svega, da vidimo u kakvom smo zdravstvenom stanju. Imamo mnogo problema. Panter preventivno nije igrao u drugom poluvremenu, jer je osetio bol u kolenu, sutra će da se pregleda, pa ćemo videti da li je sposoban.

Smailagić je takođe imao povredu kolena i u prethodnoj utakmici je igrao svega pet minuta. Večeras je tražio izmenu pred kraj u poslednjoj četvrtini, osetio je bol, pa smo ga sačuvali.

Ima i nekih drugih rovitih igračla, ali tako je kako je. Daćemo sve od sebe, pa ćemo videti'', rekao je Obradović.

O finalu Evrolige i pobedi Panatinaikosa nije želeo mnogo da priča.

''Nemam ja poseban komentar, bili su i Panatinaikos, Fenerbahče, i Real, sve moji bivši timovi. Čestitke Panatinaikosu, zasluženo su osvojili Evroligu'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke