Željko: ''Pojačanja? Ne znam ko to potencira, ali svi znamo ko potencira. Da se ne pravimo naivni''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.01.2023.
23:55
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana odgovorio na najnovije spekulacije o potencijalnim pojačanjima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je odigrao izvanrednu partiju večeras u 17. kolu protiv Monaka u ''Štark Areni'' i trijumfovao rezultatom 100:80, što mu je osmi trijumf u sezoni.

Posle meča trener Partizana Željko Obradović je pohvalio i svoje igrače, ali i navijače koji su po ko zna koji put priredili atmosferu za pamćenje.

''Kad me ljudi pitaju što se okrećem ka klupi... Igrači gledaju neke druge stvari, ne gledaju ono što je bitno, ali sve to ide nabolje.

Ovo je neverovatna atmosfera, ovo je čudo, svi koji ovde dolaze pričaju o tome.

Ideja sa majicama je bila fantastična, probaćemo da animiramo ljude da nastave to da rade. Kapa dole svima'', rekao je Obradović.

Dante Egzum je posle prvog poluvremena bio bez ijednog poena, ali je u nastavku bio jedan od ključnih igrača kada se utakmica ''lomila''.

''Sa Danteom sam razgovarao na poluvremenu. Odigrao je kao protiv Bajerna, ali timska igra je najvažnija'', naglasio je Obradović.

Treneru Partizana je zatim postavljeno pitanje i u vezi potencijalnih pojačanja, s obzirom da se prethodnih dana pisalo na tu temu u medijima.

''I ranije je poturano za neke igrače, kad sam govorio da je to nemoguće... To što se pravi priča da Partizan ima neki ogroman budžet... Doveli smo ovog dečka Brodzijanskog, pustili smo Glasa da bi dete igralo. Gledamo i za Đorđija Jovanovića da nađemo neku soluciju da igra negde. Što se tiče pojačanja, stvarno ne znam ko to potencira, ali svi znamo ko to potencira. Nemoj da se pravimo naivni i da ne znamo to. Tačno se znaju neke stvari, ali pero je u vašim rukama, nije u mojim'', objašnjava Obradović.

Situacija u ekipi je sada ipak znatno bolja nego jesenas kada je bilo nekoliko povređenih igrača.

''Dok nismo pustili Glasa, bio je povređen samo Jovanović. To znači da smo imali 15 igrača na treningu. To znači i priliku da popravimo odbranu, da imamo agresivan trening, da napraviš rotaciju i da na taj način igraš i utakmicu. Da se ne vraćam sad na onu utakmicu sa Olimpijakosom kad smo otišli sa osam igrača. Svi treba da budu spremni da pomognu timu.

Ovo je tek druga utakmica u januaru, a ima ih 11. Tu je bio predstavnik San Antonija i pričao sam sa njim da ovo polako postaje slično kao NBA.

Bitno je da imaš veliki roster, mi imamo ovaj tim kakav imamo sa ovom decom, a vi pogledajte rostere ostalih da li ima još neko decu u timu. Pošto je i to bila paralaža. Pričalo se. Ali, opet znamo od koga to dolazi i zbog čega dolazi. Vreme je Božića, bajke se pričaju...'', primetio je Obradović i na kraju čestitao Božić svima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke