Željko ponosan na POLA MILIONA navijača, da li će Partizan biti još jači u četvrtak?

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.06.2023.
22:37
Izvor: Sportske.net

Pre svega se osvrnuo na neverovatnu podršku sa tribina.

D. Sandić
D. Sandić

Povezane vesti

Posle Duška Ivanovića, pred novinare je izašao i trener Partizana Željko Obradović, čiji je tim večeras slavio u ''Štark Areni'' sa 88:80 u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa AdmiraBet ABA lige.

Na početku pres konferencije Obradović je izrazio veliko zadovljstvo i zbog rezultata, ali i zbog fantastične podrške navijača kojih je večeras bilo preko 18.000. Ukupno od početka sezone crno-bele je na domaćem terenu bodrilo preko pola miliona ljudi.

''Pre svega, treba da smo ponosni da smo u ovakvoj atmosferi prešli tu brojku od pola miliona navijača. Mislim da je to prvi put u istoriji u Evropi da neki klub ima toliko veliku podršku navijača i ja im se na tome ponovo zahvaljujem.

U prvom poluvremenu smo igrali izvanredno, imali veliku razliku. Bilo je za očekivati da će Zvezda reagovati, to je tim koji ima karakter, ali smo mi uspeli da povedemo sa 1:0 u seriji i jedino što je važno je upravo to. Okrećemo se sledećoj utakmici, čestitke mojim igračima na pobedi'', rekao je Obradović.

Zašto je usledio pad u igri u nastavku?

''Razlika je bila u procentima za dva i za tri, a drugo smo otvorili sa 0/7. To je bila glavna razlika. Kad ne ubacuješ otvorene šuteve, onda moraš više da trčiš u odbrani. Nije to bilo toliko loše, odnos skokova je bio jedan više za nas, ali smo imali i bespotrebno izgubljene lopte, pogotovo u poslednjoj četvrtini'', objasnio je on.

Aleksa Avramović je večeras bio u sastavu, ali nije ulazio u igru. Da li će u četvrtak, u drugom meču?

''Aleksa ima želju, spreman je da pomogne ekipi. U petak je dobio dozvolu i u nedelju je odradio prvi i jedini trening. Nadam se da ćemo i njega koristiti, jer on može da nam donese novu energiju, pre svega u odbrani. Koliko je spreman da pomogne u napadu, videćemo, ali on je igrač koji ima samopouzdanje''.

Može li Partizan bolje u četvrtak?

''Čeka me noćas analiza, ali sve stvari su mi i sad prilično jasne. Kad gledaš snimak možda se još neki detalj ukaže. Sutra je trening da samo postavimo detalje, tu rada nema, pa ćemo gledati da kroz taj trening pripremimo utakmicu na najbolji način'', rekao je Obradović.

Alen Smailagić je impresionirao energijom i poenima početkom drugog poluvremena, kada je odbijao Zvezdine nalete.

''Odigrao je veoma dobro, pogotovo u drugom, na četvorci. Potreban nam je na toj poziciji, jer je Zek bio na velikoj minutaži. I Zek je odigrao neverovatno prvo poluvreme, na početku drugog je malo pao, a Smailagića ćemo koristiti i dalje na obe pozicije''.

Možda i neočekivano, Danilo Anđušić je imao značajnu ulogu večeras.

''Znaju se kretnje koje smo postavili za njega, nije problem da se promaši, on je impulsivan igrač, oseća igru i nadam se da će i u nastavku sertije biti veoma bitan igrač za nas''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke