Željko pred Barsu: ''Treba nam fantastična utakmica!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.03.2024.
20:50
Izvor: Sportske.net

Moraće crno-beli bolje nego u Milanu, a pogotovo bolje nego juče u Čačku.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna
AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna

Povezane vesti

Poraz u dramatičnoj završnici od Armanija u Milanu, umanjio je izglede Partizana da se plasira u plej-in Evrolige, ali šanse još uvek postoje.

Problem je što je pred crno-belima težak raspored, pa će u narednom, 29. kolu imati još jedno veoma teško gostovanje, ovoga puta protiv Barselone koja crno-belima tradicionalno ne leži, pogotovo u Španiji.

Svestan toga je i trener Željko Obradović koji je večeras najavio duel sa Kataloncima, zakazan za četvrtak od 20.30h.

''Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet, i igraju veoma dobro ove godine. Tim koji je sigurno među glavnim favoritima za fajnal for, i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali sa njima prvu utakmicu, ništa se tu nije promenilo previše, oni imaju stravičan kvalitet, i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica, ako želimo neki povoljan rezultat'', istakao je Obradović na početku razgovora sa novinarima.

Dobra vest je da će za duel sa Barsom moći da računa na sve igrače.

''Svi su okej. Male, sitne probleme imamo, ali ništa zabrinjavajuće. Svi su trenirali večeras, to hoću da kažem''. 

Može li Partizan u toliko željeni Top 10, odnosno u plej-in?

''Nemamo razlog da se bavimo kalkulacijama. Mislim da treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda posle igramo od pet zadnjih utakmica, četiri kod kuće, tako da treba ići iz utakmice u utakmicu. Posle Barselone duplo kolo. Baviti se kalkulacijama nikad nije dobro. Imaćemo neku jasniju situaciju tamo pred kraj, ali kako god, treba se boriti i probati do kraja ostati u igri za plej-in'', rekao je Obradović i još jednom istakao važnost podrške navijača. 

''Gde god smo išli imali smo izvanrednu podršku, ali je domaći teren domaći teren, upravo u tom smislu da nema putovanja. To je nešto što je recimo bitno za igrače'', zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke