Željko traži perfektnu utakmicu protiv Reala, strani novinar ga podsetio na prošlu godinu

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Crno-bele očekuje najteži izazov u trci za plasman u plej-in.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Sinoćnjom pobedom nad Baskonijom, Partizan je zadržao šanse da se po završetku ligaškog dela sezone nađe u plej-inu Evrolige, ali potrebno je još pobeda u preostala četiri kola.

Naredna utakmica je već sutra, takođe u ''Štark areni'' protiv Reala, aktuelnog evropskog prvaka i ekipe koja je od početka tekuće sezone ostavila ubedljivo najbolji utisak.

''Šta pričati o Realu? Prvaci Evrope, ekipa koja dominira u Evroligi i ove godine. Fenomenalan roster, izvanredno su vođeni, pa treba da odigramo perfektnu utakmicu ako želimo pozitivan rezultat. A pozitivan rezultat nam je i te kako potreban zbog situacije na tabeli i želje koju još uvek imamo i trudićemo se da je ostvarimo. 

Imaju i oni neke probleme, neki igrači nisu u timu, ali s tim rosterom, ko god da nije tu neko će ga nadomestiti. Treba da vodimo računa o sebi, da se pripremimo, da probamo da igramo slično onome što smo u velikoj meri radili juče. Da igramo odbranu na tom nivou i da ne budemo brzopleti u napadu, nego da shvatimo šta su dobra rešenja i najbitnije stvari ako hoćemo da imamo otvorene šuteve protiv Reala'', rekao je trener Partizana u današnjem razgovoru sa novinara.

Na dodatno pitanje da li su svi njegovi igrači spremni za sutrašnji meč, Obradović je kratko odgovorio.

''Svi su zdravo i dobro''.

Među srpskim novinarima bio je i jedan iz inostranstva koji je bio uporan da dobije izjavu od Željka, a pitanje koje mu je postavio odnosilo se na dešavanja od pre godinu dana u plej-ofu Evrolige protiv Reala i čuvenu tuču, pa ga je zanimalo kako se koncentrisati samo na sutrašnju utakmicu.

''Ovo je apsolutno nova utakmica. Mi smo u situaciji u kojoj smo. Real je evropski šampion, njihovi igrači su nastavili da budu gladni pobeda. Oni vode u Evroligi i najbolji su tim za sada. Mi moramo da odigramo perfektnu utakmicu da bi ostvarili dobar rezultat'', ponovio je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke