Željko zakazao jutarnji trening pojedinim igračima: ''Da vidimo šta se dešava...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2024.
22:10
Izvor: Sportske.net

Zašto nema doprinosa sa klupe?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan je pred punim tribinama podgoričke ''Morače'' večeras savladao domaću ekipu Budućnosti sa 89:83 i obezbedio drugo mesto na tabeli pred plej-of, a utakmicu je obeležio Zek Ledej sa 22 poena, pri čemu je i u ključnim trenucima vezao pet poena.

Naravno, njega je i trener Željko Obradović najpre pohvalio, baš kao i domaćina na gostoprimstvu.

''Hvala svim ljudima iz Budućnosti na izuzetnom gostoprimstvu, što i mi pokušavamo da im vratimo svaki put kad dođu. Bilo je na zavidnom nivou što se tiče fair playa svih aktera. Evidentno je da je utakmica odlučena na kraju, kada je Zek Ledej teškim šutem napravio razliku. Posle toga smo odigrali koncentrisano poslednju odbranu. Sitni detalji su odlučili u dobroj košarkaškoj utakmici.

Jasno je da igramo u tom ritmu i da smo imali dva treninga za pripremu, za razliku od Budućnosti. Zek je propustio pet utakmica i videlo se koliko je bitan u svim segmentima u igri. Može on i bolje, kao i svi ostali. Samo je stvar koncentracije. Budućnost je odigrala veoma dobro, bilo je uživanje za sve koji su gledali'', istakao je Obradović.

Nije u potpunosti zadovoljan, pogotovo jer izostaje doprinos pojedinih igrača sa klupe koji će ujutru morati na trening.

''Recept je da svi budu na visokom nivou. Igrali smo pre nekoliko dana protiv Olimpijakosa, učinak igrača sa klupe je bio tri poena, tako da je jasno da košarka ne može da se igra sa pet igrača. Nije samo koš košarka, ima mnogo segmenata u kojima može da se pomogne timu. Zakazao sam već sutra ujutru trening nekima, pravo sa aerodroma, da vidimo šta se dešava'', rekao je Obradović.

Pohvalio je i ambijent u dvorani.

''Nikakav problem nemamo sa Budućnošću, ni mi ovde, ni oni kad dođu u Beograd. Primer je koji treba svi da sledimo. Ja sam za fer plej, bitno je da se igrači, a i mi u sporednim ulogama osećamo prijatno'', naglasio je trener Partizana koji nije želeo da prognozira da li će Budućnost biti rival Partizanu i u polufinalu plej-ofa.

''Rekao sam igračima, pogotovo posle Real Madrida i ispražnjenosti prošle sezone, da se svaki rival poštuje. Ne bih se zaletao da ćemo igrati protiv Budućnosti i u plej-ofu”, zaključio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke