Željko zna kako protiv Želgirisa, neutralisati ono u čemu su najbolji u Evroligi!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 26.10.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net

Obradović smatra da njegov tim ima dobre šanse za pobedu u sutrašnjem duelu.

Povezane vesti

Trener Partizana Željko Obradović obratio se novinarima pred veoma bitnu utakmicu za crno-bele pred nastavak Evrolige. 

"Nadam se da ćemo imati atmosferu kao u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno, i svima nama", rekao je Obradović okupljenim novinarima pred sutrašnju utakmicu protiv Žalgirisa. 

Njegovo mišljenje o Žalgirisu je veoma visoko. 

"Igramo protiv tima koji igra izuzetno agresivno, pre svega u odbrani, pa onda iz te odbrane žele da trče. To znači da su prve stvari za koje moramo da se pripremimo su njihova agresivna odbrana i onda odbrana od kontranapada. Posle toga dolazi ono u čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok. Dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali su zadnje. One pokazuju da su tim koji na negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, protiv Bolonje, a onda posebna priča utakmica sa Barselonom, gde su našli način kako da pobede. Utakmica iziskuje maksimalnu koncentraciju, pripremu ovih stvari o kojima sam govorio i da probamo mi da odigramo kako smo to radili u poslednjim utakmicama", rekao je Obradović. 

Da li Partizan u nastavak sezone ulazi sa većim samopouzdanjem nakon ubedljive pobede u Baru i što je bitnije, protiv Virtusa u EL?

"Mi smo igrali sa samopouzdanjem i prethodne utakmice. Ja sam njima rekao i posle Milana da smo odigrali sa mnogo dobrih stvari. Baš kao i protiv Mornara je bilo mnogo dobrih stvari, a bilo je i onih koje nisu valjale. Mi uvek pričamo o svemu tome. A moral ekipe je na zavidnom nivou, zaista. Imajte u vidu da mi u ovom mesecu imamo 10 utakmica, a sledećeg, sa tim nekim prozorima, devet, uz samo dve domaće utakmice. Dakle, sedam gostovanja. Takav je raspored, nemamo razloga da se žalimo i razmišljamo previše o tome, ali to znači samo jednu stvar: koncentracija, energija, želja. Tako očekujem da ekipa izađe sutra, sa maksimalnom željom i maksimalnom borbenošću, da probamo da zabeležimo još jednu pobedu u Evroligi", rekao je Obradović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke