Željkov Partizan ili Radonjićeva Zvezda - Ko trenutno ima jači tim?

Autor: Darko Mitrović
subota 17.07.2021.
19:07
Izvor: Sportske.net

Kome je ostalo više posla do početka nove sezone?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Odavno jedna košarkaška sezona nije iščekivana sa takvim nestrpljenjem kao predstojeća u kojoj će i Crvena zvezda i Partizan imati veoma jake sastave, predvođene dokazanim, trofejnim trenerima.

Partizan je ''pokrenuo lavinu'' povratkom najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića čiji dolazak je jasan signal da se od crno-belih naredne sezone mogu očekivati velike stvari, ne samo u ABA ligi, nego i u Evrokupu.

U skladu s tim su i prva pojačanja Partizana u igračkom kadru ovog leta - Kevin Panter, Aleksa Avramović, Zek Lidej i Rodions Kuruc, ali jasno je da se spisak pojačanja tu ne završava.

Za to vreme, Crvena zvezda uglavnom sprovodi ono što je najavljivala prošle godine pod parolom ''Kupujmo domaće'', pa su ovog leta stigli Nikola Ivanović, Luka Mitrović, Stefan Lazarević, Nikola Kalinić i Amerikanac Eron Vajt, a ovih dana se očekuje i povratak reprezentativnog plejmejkera Stefana Jovića.

Bilo je i dosta odlazaka, i kod jednih i kod drugih, pa je prilika da pogledamo sa kojim igračima u ovom trenutku raspolažu Željko Obradović i Dejan Radonjić.

Partizan: Kevin Panter, Markus Pejdž, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Rade Zagorac, Nemanja Dangubić, Rodions Kuruc, Vil Mozli, Zek Lidej, a tu je i nekolicina mladih igrača: Mihailo Petrović, Đorđije Jovanović, Luka Tarlać i Nikola Radovanović koji tek treba da stasaju kako bi imali značajniju ulogu u prvom timu. Krajem prošle sezone u Partizan su stigli Trej Dreksel, Aleksa Stepanović i Dušan Miletić, videćemo da li će Željko Obradović računati i na njih.

Crvena zvezda: Nikola Ivanović, Aleksa Uskoković, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Stefan Lazarević, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Marko Simonović, Luka Mitrović, Eron Vajt, Ognjen Kuzmić, Lendri Noko.

Utisak je da je Crvena zvezda bliža kompletiranju tima za novu sezonu, a u odnosu na Željka Obradovića, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić će imati olakšan posao i zbog toga što većina najnovijih pojačanja već odlično poznaje njegov način rada i što se odlično poznaju sa starosedeocima poput Dobrića, Lazića, Davidovca, Simonovića, Kuzmića. Ali, za značajniji rezultat u Evroligi potreban je još širi izbor iskusnih i kvalitetnih igrača u ekipi.

Čekamo sledeće poteze kako bi se stvorila još jasnija slika o odnosu snaga crveno i crno-belih u narednoj sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke