Željkova želja pred finale: ''Da navijači Partizana i Zvezde opet zajedno pevaju Marš na Drinu!''

Autor: Darko Mitrović
petak 16.02.2024.
23:59
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana apelovao na sve aktere da sutrašnje finale protekne u pravoj sportskoj atmosferi.

Sportske.net/Lazar Nikolić
Sportske.net/Lazar Nikolić

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda će u subotu igrati u finalu Kupa Radivoja Koraća, a posle večerašnje pobede nad Vojvodinom pres konferenciju je održao trener crno-belih Željko Obradović.

Najpre je pohvalio večerašnjeg rivala.

''Upozorio sam igrače da igramo protiv iskusne ekipe. Iskoristio bih priliku da čestitam Vojvodini na svemu do sad što su uradili. Moj mladi kolega radi izutetan posao i zaista mu čestitam. Njegova ekipa je igrala vrlo agresivno, pametno, u svakom trenutku znaju šta i kako da igraju i u napadu, i u odvrani.

Meni je zadovoljstvo jer smo uspeli da dobijemo svaku četvrtinu i ta konstantnost u igri je nešto što je veoma važno. U svakom slučaju čestitam mojim igračima na pobedi u ovoj utakmici za koju smo znali da će biti čvrsta i teška'', rekao je Obradović.

Kako do trofeja?

''Sutra je veliko finale. Ono što je moja želja je da rasteretim ekipu. Da motivacija bude na nivou, ali da se kontrolišu emocije. Videćemo koliko ćemo uspeti. Kako god da se završi, sezona se nastavlja. Zna se gde smo, šta smo i šta trebamo da uradimo u nastavku ostalih takmičenja. Imamo najveće ambicije", konstatovao je Obradović, koji je potvrdio i da Alen Smailagić neće biti spreman ni za sutrašnji meč zbog povišene tepmerature.

Poseban apel uputio je navijačima i izrazio zanimljivu želju.

''Kad sam promovisan za trenera Partizana, nekoliko stvari sam istakao. Jedna od njih je bila da zavlada ovde fer-plej i da se priča isključivo o košarci. Nadam se da će sutra proteći sve fer i sportski i apelujem pre svega na navijače Partizana da se fer ponašaju.

Mislim da ovaj teren nije mesto za vređanje bilo koga i ponavljam to zato što sam to govorio od prvog dana. 

Mi jesmo sportski rivali, ali i sportski prijatelji. Neka pobedi bolji, ko god bude bolji i neka se na tome završi. Sećam se najjače impresije prve godine ovde u Nišu u Kupu kada su navijači Partizana i Zvezde zajedno pevali Marš na Drinu. Daj Bože da to tako bude i sutra i da sve protekne na pravi sportski način'', poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke