Željkovo izvinjenje Petruševu: "Lesor ne može onako!"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.03.2023.
23:20
Izvor: Sportske.net

Obradović smatra da je Lesor morao drugačije da postupi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Partizana Željko Obradović se obratio javnosti posle meča protiv Crvene zvezde gde su crno-beli sustigli 20 poena minusa i na kraju pobedili bez neizvesne završnice. 

Šta se desilo?

"Gledali smo dva različita poluvremena. U prvom smo igrali bez energije, bez pameti. Primili smo mnogo lakih poena. Informacije koje sam davao igračima nisu dopirale do njih. Utakmica je 40 minuta i bilo je potrebno držati 40 minuta koncentraciju. Na poluvremenu sam morao na miran način da objasnim greške i tražio sam od njih da pričaju, da kažu šta treba da se promeni. Par njih je izašlo i svi su se složili da neke stvari treba da izgledaju drugačije. 

Drugo poluvreme, druga energija, druga želja. Jedan od najvažnijih treutaka osvojena lopta Madara i trojka, ali kako je on rekao, i Kampaco je dao takve dve. Nije to toliko problem ta tri poena, koliko je bio problem što smo pravili faulove na njemu. Ako se dobro sećam njegov procenat šuta slobodnih bacanja je 100%. Zvezda je želela Lesora da šalje na penal. Na kraju je izašao na dobar procenat. Jedan od junaka naše pobede", rekao je Obradović. 

"Želim da čestitam ekipi, na veri, na borbenosti, na tome što su shvatili kako treba da igramo odbranu. Jasno je kako smo igrali drugo poluvreme", rekao je on. 

Imao je kritike na Matijasa Lesora zbog svega što se desilo na samom kraju utakmice kada je gurnuo Petruševa. 

"Potrošnja energije je ogromna, ali eto, to je tako. Sutra moramo da se bavimo Efesom. Još jedna stvar, Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom koji daje neverovatne stvari ekipi. Međutim, to što je uradio na kraju je bespotrebno i ja kao trener želim da se izvinim igraču Crvene zvezde Filipu Petruševu. Da li je bilo nekih stvari pre toga, provokacija, ne znam. To svakako nije razlog da se onako reaguje", rekao je Obradović.

Jam Madar je bio slabiji u odbrani protiv Kampaca u prvom poluvremenu, ali je bio ključ u drugom. 

"Madar zna svoje greške, ali je bio ključni igrač u drugom poluvremenu. Aj sad ovako. Koliko utakmica ima Kampaco u Evropi, koliko ima utakmica u NBA? Koliko Madar ima utakmica u EL? Koliko igrača Partizana igra prvi put u EL? Postoji nešto što je mnogo važno. Najmirnije smo pričali na poluvremenu šta treba da promenimo. Sad idemo dalje", rekao je on. 

Ivanović je rekao da će "pobediti Partizan i da to Partizan zna".

"Nikad nisam dozvolio da pričam unapred. Ja verujem u svoj tim. U Evroligi je trenutak gde zavisi od nas samih. Raspored je težak. U AdmiralBet ABA ligi imamo pobedu više, sad treba da odbranimo prednost domaćeg terena. U plej-ofu se zna, energija, želja i hladna glava. Ponavljam, nećete čuti od mene da pričam o tome šta drugi misli", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke