Željku pomešana osećanja: ''Ovo me strašno pogađa, nisam se zbog toga vratio. A ako sam ja problem...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.12.2022.
23:23
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana zadovoljan zbog pobede i velike podrške sa tribina, ali...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je večeras protiv Bajerna stigao i do sedme pobede u Evroligi ove sezone, crno-beli su slavili sa 83:77, što im je treća uzastopna pobeda u elitnom evropskom takmičenju.

Posle meča, pred novinare je izašao trener Željko Obradović, koji smatra da se njegova ekipa nije opustila kod vođstva od petnaestak poena razlike.

''Nismo se opustili, nije tačno. Bilo je i 0:0 na početku, to je košarka. Ne može da se nacrta kao 'sad ćemo da pobedimo 20 poena razlike'. Oni su se vraćali nekim neverovatnim šutevima za tri poena, ali slažem se da je bilo loših reakcija u odbrani u tim trenucima.

Sve je to deo igre, mislim da smo u završnici odigrali pametno i utisak je apsolutno pozitivan. Mislim da igramo neuporedivo bolje u odbrani nego što je ranije bio slučaj. Ekipa ima ideju gde, kako i zbog čega da napadamo.

Razlika od 15 poena treba da ti da mirnoću, ali nažalost se dešavaju te stvari.

Šutirali smo 3/5 za tri poena, a uglavnom su bili otvoreni šutevi. Skok u odbrani je bio problematičan. Bonga ima neverovatnu visinu za poziciju tri. Izvanredna atletska ekipa je Bajern, a plus im fali Lučić. Njihova atletika je među najboljima u ligi. To je ono što treba da se radi, da se svi borimo.

Izgubljene lopte u Laktašima su posebno bile predočene igračima u pripremi utakmice. Prisutan je i umor kod nekih igrača'', objasnio je Obradović.

Ono što možda niko nije očekivao, Baskonija je izbila na vrh tabele Evrolige posle pobede nad Realom.

''Svako svakog može da pobedi. Mogu da vratim film na utakmicu protiv Baskonije i kako smo izgubili tu utakmicu. Oni imaju izvanrednu ekipu i veoma dobro za EL je da imamo taj izjdnačeni kvbalitet. A mi smo večeras imali 18 hiljada ljudi, to je čudo i to nema niko u Evropi.

Nadam se da ćemo nastaviti na tom nivou, mi smo najgledaniji tim'', naglasio je Obradović.

Ali, postoji i nešto što mu se nije dopalo od strane dela navijača Partizana, pa je nastavio na tu temu, bez pitanja novinara.

''S druge strane, ako ćemo mi između nas da se prozivamo, da jedni drugima budemo na neki način neprijatelji, onda to nije moj Partizan. Ja nisam došao zbog toga, da slušam da navijači imaju problem sa nekim ljudima. Ovde treba da se bodri tim. Mnogo mi je žao što dolazi do takvih stvari. Velika većina navijača shvata protiv koga se mi borimo i ko su naši protivnici, nama treba jedinstvo ako hoćemo nešto da uradimo, sa svim manama i vrlinama. Neka počnu od mene, imam i ja mane. Kad se sve ovo bude završilo, neka sednu sa nama, ko god hoće, da nam kažu šta je to što treba da s promeni. Ako ja treba da se promenim, ja nemam  problem da se promenim. Ovo nije ono zbog čega sam se vratio i strašno me pogađa.

Mi svi dajemo svoj maksimum koji nekad nije dovoljan. Niko nije glup i siguran sam da svi razumeju o čemu ja pričam'', konstatovao je Obradović.

Oporavljeni Aleksa Avramović je i večeras pokazao veliku energiju u odbrani, iako nije imao veliku minutažu.

''On i na treninzima pokazuje neverovatnu energiju. Naravno da je problem da se vrati u formu, utakmica je nešto drugo i osećaj prostora, lopte, to je nešto za šta je potrebno vreme'', rekao je Obradović.

Anđušić nije igrao?

''Anđušić i Tristan nisu igrali. Nikakva povreda, samo odluka trenera kome je neko dao pravi da odlučuje. U planu su, ne odustaju, i sve će biti u redu'', dodao je on.

Na kraju, želje za Novu godinu. Pre svega sreća i zdravlje svima, a Partizanu...?

''Kad je Partizan u pitanju, ova godina je bila dobra za nas da smo se vratili u Evroligu i da imamo sve ovo što imamo. Najgledaniji smo. Naravno, želimo da do kraja takmičenja budemo konkurentni u svim takmičenjima. Voleo bih, možda je to utopija, da svi ljudi žive srećno. Svet je poludeo sa ovim stvarima, klasična šizofrenija'', zaključio je trener Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke