Zemljotres u Istanbulu - Kampaco "prodao" Real, Madar za pobedu Fenera!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 30.11.2023.
21:19
Izvor: Sportske.net

Kakav meč!

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Košarkaši Real Madrida doživeli su prvi poraz u ovoj sezoni Evrolige pošto ih je savladao Fenerbahče sa 100:99 u Istanbulu u okviru 11. kola.

Kako je krenula utakmica, izgledalo je kao da će ovo biti "one-man show" Fakunda Kampaca. Nestvarno je igrao plejmejker Real Madrida u prvoj deonici i već posle 10 minuta igre imao čak 16 poena. Nagoveštavao se neki rekord, barem lični, ali samim tim i pobeda Reala koji je bio na "+13".

Uz podršku prepune dvorane, Fenerbahče je ovu utakmicu uspeo da pretvori u izjednačenu. Četiri minuta pre kraja, Real je imao čak devet poena viška, a onda na scenu stupaju Kalates, Gudurić i Vilbekin na čijim su krilima došli do drame. Skoti je pogodio na 10 sekundi pre kraja za produžetka, da bi i tamo meč bio na jednu loptu.

Ljulj je pogodio nerealnu trojku, koja mu je inače bila 600. u karijeri, ali kada se činilo da će takvi poeni pogurati Real ka pobedi, desilo se suprotno. Marko Gudurić je bio ključna figura Fenera, ubacivao je u kontinuitetu, ali poeni nisu bili ti koji su njega svrstali u igrača meča već ukradena lopta i asistencija. Na tri sekunde pre kraja, Fakundo Kampaco je pritisnut nakon što je primio loptu ispod koša, predao ju je Marku Guduriću koji asistencijom za Jama Madara direktno ruši Real i nanosi im prvi poraz u sezoni. Tresla se dvorana u tom trenutku, a pri sebi nije bio ni Dimitris Itudis.

Gudurić je postigao 21 poen, imao sedam skokova i pet asistencija. Skoti Vlibekin je ubacio 19. Kada je o Realu reč, 33 poena Fakunda Kampaca, uz sedam asistencija što mu je rekord karijere u Evroligi.

U približnom terminu, Monako je slomio Olimpijakos u Monte Karlu sa 85:77 iako su u poslednja dva minuta ušli izjednačeni.

Usledili su tu poeni Majka Džejmsa, bilo je dosta penala za domaćina u završnici i Amerikanac je na kraju meč završio meč sa 24 pogotka. Ajzeja Kenon je ubacio 20 u redovima Olimpijakosa, Nikola Milutinov se polako vraća sa sedam poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke