Zenit blista protiv Barse, majstorica odlučuje!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.04.2021.
20:48
Izvor: Sportske.net

Zenit pruža izvanredan otpor favoritu u četvrtfinalu Evrolige.

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

S obzirom da je Barselona završila kao prvoplasirana ligaški deo sezone u Evroligi, očekivalo se da će rutinski izboriti plasman na F4, ali četvrtfinalna serija protiv Zenita je sve samo ne rutinska.

Već u prvoj utakmici u Barseloni Zenit je pokazao koliko će biti tvrd orah Mirotiću i drugovima, a to je potom potvrđivao iz meča u meč, iako je Barsa uspela uz dosta muke da preokrene na 2:1 u pobedama.

Ali, večerašnja, četvrta utakmica ove sve zanimljivije serije u potpunosti je protekla u znaku ekipe Zenita koja je na svom terenu savladala Barsu sa 74:61 i izborila majstoricu koja će se 4. maja igrati u Barseloni.

Od starta su domaći krenuli silovito, uz veoma čvrstu odbranu za koju Barselona večeras nije imala rešenje. Zenit je dobio prvu četvrtinu sa 25:13 i potom održao prednost u drugoj, a onda je usledio novi nalet domaćih u trećem kvartalu posle kojeg je na semaforu stajalo 58:38 za Zenit.

Barsi je pretila katastrofa, ali je u poslednjih deset minuta uspela da ublaži poraz, što joj i nije neka velika uteha večeras.

Kevin Pangos je sa 22 poena predvodio Zenit do pobede, a u Barseloni su bolji od ostalih bili Kalates sa 19 i Higins sa 13 poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke