Zicer za Partizan - Cibona sa juniorima stiže u Beograd!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 05.10.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Zdravstveni problemi skrojili sastav hrvatskog tima.

AdmiralBet ABA ligaCibona/Ivana Dergez
AdmiralBet ABA ligaCibona/Ivana Dergez

Povezane vesti

Košarkaški klub Cibona biće znatno oslabljena na nedeljnom gostovanju Partizanu u meču 3. kola AdmiralBet ABA lige pošto čak šestorica prvotimaca zagrebačkog kluba neće biti deo postave protiv regionalnog vicešampiona.

Iako klub iz hrvatske prestonice više nije ni senka tima koji se borio za najviše domete na Jadranu, dueli protiv Partizana sezonama unazad važe za posebne u regionu.

Zaličilo je posle trijumfa Cibone u prošlom kolu protiv Studentskog centra da će u Beogradu biti bar tračka neizvesnosti, ali saopštenje pred put u srpsku prestonicu ne daje nadu u to.

"Izostanak petorice igrača bio je očigledan tokom utakmice protiv Cedevite Junior. Osim Filipa Bundovića, Svena Smajlagića i Ivana Perasovića, koji nisu mogli da igraju, tokom utakmice su zbog zdravstvenih problema teren morali napustiti i Ivan Majcunić i Peter Jok, koji se nakon toga više nisu vraćali u igru", navodi se u saopštenju zagrebačkog kluba.

Dodaje se da će Majcunić, Perasović i Jok doći u Beograd, ali je veliko pitanje hoće li ih biti na terenu pa postoji realna mogućnost da čak šestorica košarkaša ne budu deo tima za meč protiv Partizana.

To znaći da će deo tima činiti i juniori koji će bez ikakvog iskustva u seniorskoj košarci pokušati da se suprostave evroligaškom timu.

"Zbog navedenih izostanaka, priliku za dokazivanje dobiće mladi igrači iz juniorskog pogona, koji još nemaju iskustva igranja u ABA Ligi, redom Josip Pavković, Vigo Bart, Borna Katanović i Luka Skorić. Očekujemo da će pružiti maksimum i dostojno predstaviti Cibonu u ovoj važnoj utakmici. Igrači će, kao i uvek, dati sve od sebe na terenu, a mladi "Vukovi" će s ponosom braniti boje kluba, pokazujući srčanost i borbenost", navodi se na kraju.

Meč u "Beogradskoj areni" u nedelju od 18:30 Partizan dočekuje sa maksimalnim učinkom u AdmiralBet ABA ligi, dok je Cibona polovična sa po jednom pobedom i porazom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke