Životne lekcije Dekija Milojevića za kraj sezone, reči koje bi svaki mladi igrač trebalo da zapamti

Autor: Pavle Knežević
utorak 04.06.2019.
21:43
Izvor: Sportske.net

Trener Mege imao je jaku poruku za Gogu Bitadzea, ali i sve mlade igrače. O svojim daljim planovima i Meginom "finalu".

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Mega Bemax je završila sezonu porazom u polufinalu Super lige Srbije, ali je propisno namučila šampiona Crvenu zvezdu. Dejan Milojević je rekao da je ponosan na celu sezonu, a posebno se istakla njegova životna lekcija Gogi Bitadzeu.

Pristalice Zvezde vređale su i prozivale Bitadzea tokom cele serije i jedan novinar je pitao igrača koji u julu puni 20 godina kako se osećao povodom toga. Miloje je odmah uskočio sa odgovorom umesto mladog centra:

"Nije mala stvar kad si dete od 19-20 godina i da odigra tako da ga zapamte navijači. To pokazuje da je svojim kvalitetom pokazao da je zaslužio da ga neko proziva. To nije mala stvar, to je sastavni deo sporta i biće toga još, a on treba da bude ponosan", odgovorio je Milojević i time pokazao pravi pristup sportu.

Utakmica je bila neizvesna, mogla je i Mega da slavi, ali na kraju je Mokoka promašio bacanje za izjednačenje u poslednjim sekundama utakmice.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu, na kraju je nedostajalo malo sportske sreće i stvarno sam prezadovoljan kako smo odigrali. Sezona je bila sjajna, plasirali smo se u plej-of i realno najjaču ekipu smo namučili da se plasira u finale.

Opet će trojica igrača biti draftovana. Sad pričam unapred, ali Goga je sigurno NBA igrač i biće visoko plasiran, najviše od bilo koga iz ovog kluba. Mišković i Mokoka imaju stvarno velike šanse i očekujem da će se dobro pokazati.

To su naši glavni ciljevi, stalno pričamo da je naše finale draft, on dolazi za dve nedelje, da time završimo sezonu. Zvezdi želim sreću u finalu, mislim da su favoriti, ali favoriti ne pobeđuju uvek. Ja očekujem da Partizan prođe u finale
", rekao je Milojević.

A vi? Imate li vi planove za dalje?

"Imam, naravno da imam. Sve u ovom klubu je isplanirano, pa tako i ja. Biću još jednu sezonu u Megi. Sledeća će biti deseta, verovatno i poslednja u Megi. To su dva i po olimpijska ciklusa, to je najduže što sam bio bilo gde, čak i u mom matičnom Beovuku sam proveo osam godina. Stvarno sam vrlo ponosan na sebe, bez lažne skromnosti, mislim da sam mnogo uradio", rekao je Milojević.

Goga Bitadze se ovom utakmicom oprostio od Mege i dalji planovi se znaju.

"Ovo je jedna dobra utakmica za tim, jer je Zvezda najbolja u ligi, što je potvrdila u ABA. Falilo nam je malo sreće, zaista sam ponosan što sam bio deo ovog tima. Zahvalan sam i saigračima i trenerima, zaista mi je drago što sam bio deo ovog tima, to je sve što mogu da kažem.

Sada me čekaju NBA treninzi (workouts), posle čega ću oprobati sreću na NBA draftu i nadam se da će me neki tim izabrati. Nema se vremena za odmor, nastaviću samo da radim i to je to
", rekao je Bitadze.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 05.06.2019
14:56

Pokazao je odlican kvalitet, nema sta. Odzo ga oducio od kosarke. Talentovan jeste, ali preveliki hajp se pravi. Cirkus sa ovim MVP nagradama kad nije bio ni blizu njih.