Životni intervju Pantera - jedna reč ga je vratila u Beograd

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 09.02.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net

Željko je odigrao ključnu ulogu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Američki košarkaš Kevin Panter lider je Partizana ove sezone, premda niko nije očekivao da će se upravo on posle samo godinu dana vratiti u Beograd nakon veličanstvenog boravka u Armaniju.

To bi moglo da bude čudno samo za one koji ga ne poznaju dovoljno i nisu do sad saznali kako je tekao njegov put u evropskoj košarci. Već prilikom prvog angažmana u Lavriji poteškoće su se osetile.

"Nisam imao ni pasoš! Tim nam je dao 48 sati da potpišemo ugovor. Nisam imao čak ni pasoš. Morao sam da apliciram i čekam dve i po nedelje, nemam pasoš. Morao sam da kažem svog agentu: ’Nemam čak ni pasoš, tako da ne mogu da idem. Ne znam šta da ti kažem’. Na kraju smo po ubrzanoj proceduri dobili pasoš, potpisali ugovor i tako je krenulo drugo poglavlje mog života", počeo je priču as Partizana o putešestviju kroz evropsku košarku.

Kao što je u više navrata naglašavao, epizoda u Olimpijakosu bila mu je jedna od najtežih u karijeri.

"Bio sam izbačen iz tima. Iz nekog razloga mi se minutaža smanjivala. Potpisali su još dva igrača, znate kako sve to ide... Treneri imaju različite vizije košarke. Izgubio sam se u tome, pokušavajući da shvatum kako bih mogao da igram više, pokušavao sam da shvatim ko sam. Opet počinješ da razmišljaš... Pričali su nešto u stilu da n nije igrač za Evroligu jer se ovo desilo", rekao je Panter.

Zatim je usledila odlična epizoda u Grčkoj kod Dragana Šakote, koji ga je posle AEK-a doveo i u Crvenu zvezdu, a dolazak u beogradski klub ispostavio se kao odlična ulaznica za najbolju sezonu u karijeri.

"Bilo je stvarno ludo jer sam gledao pre neke od tih igrača. Oni su imali iskustva sa pritiskom, radili su to godinama. Ja se nisam susretao sa bilo čim sličnim, ali naporno sam radio svakog dana. Takav je moj mentalitet", prisetio se Panter boravka u Milanu gde ga trenirao čuveni Etore Mesina.

Posle odličnih igara i za dlaku ispuštene šanse da sa "Manekenima" izbori F4 Evrolige, usledio je poziv Željka Obradovića iz Partizana. Poziv i jedna reč koji nisu smeli da se odbiju.

"Uvek mi je potrebno nešto da me motiviše. Bio sam motivisan prethodnih šest godina. Jedna od stvari koje sam pitao Obradovića jeste: ’Kakav je plan? Gde nas vidiš (tim)?’ Rekao mi je: ’Vratiti se u Evroligu, mi to sad baš pokušavamo da uradimo.’ To je bilo sve što sam hteo da čujem. Pošto znamo kakav je on trener, nije bilo potrebno više ništa da mi govori", zaključio je razgovor Panter, čiji Partizan igrao veoma važnu utakmicu Evrokupa protiv Andore u nadi da će pobedom održati priključak za prvo mesto u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke