Žižić:" Bolje sam, vraćam se uskoro"

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.05.2022.
18:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Dobre vesti.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Hrvatski košarkaši reprezentativac i igrač Makabija Ante Žižić, koji je u ponedjeljak zadobio povredu glave na utakmici protiv Hapoela iz Haife, u utorak je iz bolničkog kreveta poručio da se oseća bolje.  

"Hvala puno svima na porukama. Sad sam bolje i uskoro se vraćam", napisao je Žižić na Instagramu uz svoju fotografiju u bolničkom krevetu.

Makabi je na Instagramu objavio i kratki video u kom je Žižić takodje zahvalio na "svim porukama i podršci", i poručio da se "mnogo bolje oseća", a završio je porukom na hebrejskom "Yalla Maccabi!" (Idemo Makabi!). 

Hrvatski centar je povredjen u završnici prvog poluvremena utakmice izraelskog prvenstva, kad je protivnički košarkaš pokušao da se probije prema košu pored Žižićevog saigrača Evansa, odgurnuo ga, a ovaj je nehotice svojom podlakticom udario Žižića po licu. Žižić je doživio klasičan nokaut i u takvom stanju pao bez kontrole i temenom udario u parket.

Okupljeni saigrači su odmah panično signalizirali lekarskoj ekipi da dodje da pomogne hrvatskom igraču koji se nekontrolisano počeo trzati celim telom. Žižić je nakon nekoliko minuta iznesen sa terena na nosilima i upućen na pretrage u bolnicu Išilov, gde je bio smešten na Odeljenju intenzivne nege.

Danas su iz Tel Aviva stigle umirujuće vesti. Žižić je prebačen u Kliniku za traumatologiju, gde je i dalje pod nadzorom doktora, ali bi mogao uskoro biti pušten na kućno lečenje, prenose izraelski mediji.

"Došao je svesti nakon dolaska u bolnicu. Prvi CT je uredan, a on samostalno pije i razgovarao je sa doktorom kog je čak pitao i kako se završila utakmica. To su dobre vesti", izjavio je potparol Makabija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke